Gillian Vervacke (VK Westhoek – 2de Afdeling VV A): “Bevestigen tegen Gent”

Gillian Vervacke ziet de toekomst rooskleurig in voor Westhoek. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Westhoek boekte een overtuigende overwinning tegen FC Gullegem en maakte daarmee een einde aan de zes overwinningen op rij die het team van coach Peter Devos neerzette. “Door de tweede overwinning ziet het er goed uit. We zijn vertrokken”, meent linksback Gillian Vervacke.

De basis van de verdiende overwinning werd trouwens gelegd door de 19-jarige Vervacke die op snelheid de zijlijn afliep en een lange bal vanop links trapte, wat een uitstekende voorzet bleek te zijn. “Het was knap van Yentl Dewilde die vanuit de rug van de verdediging voor zijn bewaker opdook en de bal onhoudbaar in de hoek kopte”, vertelt Vervacke.

“Ook Diakho kreeg nog een tweetal kansen, maar het lukte net niet. We moeten het Diakho niet kwalijk nemen. Niet elke kans kan een doelpunt zijn. Een tiental minuten voor het einde legde hij de bal goed af voor Cremers die met een heerlijk gekulde bal in de winkelhaak de bezoekende doelman het nakijken gaf en de eindstand vastlegde.”

“Voor de tweede keer op rij konden we de nul houden, waarmee we nu zes op zes pakken. Als we tegen Gent kunnen bevestigen, ziet het er rooskleurig uit. We zijn op de goede weg”, aldus Vervacke.

Vertrouwen groeit

“Trainer Debo vroeg om goed in blok te spelen en dat hebben we schitterend gedaan. Het vertrouwen bij Westhoek groeit en de resultaten blijven niet uit. Collectief zit alles goed in elkaar en de verdiende punten volgen. Er wordt op training hard gewerkt en tijdens de wedstrijden zet iedereen zich in voor elkaar”, vervolgt Vervacke die zich intussen opwerkte tot een vaste waarde.

“Ik krijg het vertrouwen van de coach en tracht niet te ontgoochelen. Stijn De Deygere, een speler met heel wat ervaring, coacht mij goed. Op die manier krijgt mijn zelfvertrouwen een flinke boost. Ik verliet Boezinge om op een hoger niveau te kunnen spelen en heb nog geen moment spijt gehad van die beslissing. Ik voel mij goed in de jonge en hechte groep waarin voldoende kwaliteit zit.”

“Komende zaterdag moeten we tegen Gent kunnen bevestigen. Een nieuwe overwinning zou een succes zijn tegen een ploeg die de jongste tijd niet denderend presteert”, besluit Vervacke.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.