Gianni en Giovanni Longueville blijven bij KSC Blankenberge (1e), Birger trekt naar Jong Male VV (3B)

De broers Longueville beleefden supertijden bij KSC Blankenberge. De sportieve wegen scheiden, ze wensen elkaar het beste toe.© JPV
De broers Longueville beleefden supertijden bij KSC Blankenberge. De sportieve wegen scheiden, ze wensen elkaar het beste toe.© JPV
Redactie KW

Zeven seizoenen konden de talrijke supporters genieten van de grandioze voetbalacties van de gebroeders Gianni, Giovanni en Birger Longueville bij KSC Blankenberge. Zij vormden de ruggengraat van een geheel dat de top viseerde van eerste provinciale. Nu komt een einde aan het sprookje.

Naast Birger Longueville, vertrekken ook Aaron Belpaire (Torhout KM), Aaron Bruning (Boezinge) en tweede doelman Dante Vervoort (Bredene). Ex-Rode Duivel en klasbak tussen de palen Brian Vandenbussche stopt definitief op 39-jarige leeftijd om zich volledig op zijn keeperschool toe te leggen. Goalie Arne Maertens komt over van KFC Heist. Er wordt nog onderhandeld met een tweede evenwaardig sluitstuk.

Keuze van het hart

Birger Longueville slaat dus zijn tenten op langs de Brieversweg in Male en zakt twee reeksen. “Jong Male speelt in derde provinciale, dat is een flink stuk lager dan ik gewoon ben. Maar soms moet je keuzes maken in het leven. Ik ben schilder in bijberoep en drie tot vier oefensessies per week begonnen zwaar te wegen. Ik ben immers 31 jaar oud en de concurrentie wordt steeds groter. Blankenberge wens ik het allerbeste toe, het blijft een subliem geheel, maar ik vertrek voor een nieuwe uitdaging. Jong Male voetbalt op een schitterend kunstgrasveld, dat is mijn geliefkoosde ondergrond. In principe zal ik uitkomen als aanvallende middenvelder. Tevens speel ik nog zaalvoetbal met de vrienden bij ZVC Assebroek. Daar komen enkele teamgenoten uit bij Jong Male, wat ook serieus heeft meegespeeld. We zullen beschikken over een oerdegelijk geheel. Dit is een keuze van het hart en de familiebanden zullen er niet onder lijden. Enkel zie ik mijn broers niet meer tijdens de matchen, tenzij we niet op hetzelfde moment aantreden.”

Blind vertrouwen

Sportief verantwoordelijke Alain Brusselle van de kustformatie wenst Birger alle succes toe. “Van harte moet ik hem bedanken voor al dat moois. We blijven vrienden voor het leven en Birger is hier altijd welkom.”

Gianni Longueville vertrouwt de nieuwe beleidsploeg van KSC Blankenberge blind. “Giovanni en ikzelf tekenden bij ondanks aanbiedingen van hogere reeksen. Ja, er waren contacten met KSV Oostkamp maar we zitten hier goed. Akkoord, we verliezen een klasbak tussen de palen en spijtig genoeg tekende mijn kompaantje Aaron Belpaire elders. Anderzijds blijft de kern nagenoeg intact en mijn goede vriend Christof Claeyssens tekende ook bij. Het nieuwe bestuur blijft niet stilzitten en zoekt evenwaardige vervangers voor de vertrekkers. Ik ben dus overtuigd dat we volgend kampioenschap evenzeer potten zullen breken.”

“Ik ben overtuigd dat we volgend kampioenschap evenzeer potten zullen breken” – Gianni Gongueville

“En wat Birger betreft: onze bloedband blijft hechter dan ooit. Zoveel mogelijk hokken we samen, zoveel mogelijk delen we lief en leed. Daar zal niets aan veranderen nu hij dichter tegen zijn deur voetbalt. Giovanni en ikzelf zullen hem regelmatig aan het werk zien, als we zelf geen voetbalverplichtingen hebben. T1 Steve Swaenepoel en zijn team blijven evenzeer, ook dat is voor ons een belangrijk gegeven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier