Gehavend Club NXT ferm onderuit

Een fel verzwakt en extreem jong Club NXT had helemaal niks in de pap te brokken op het veld van Deinze. Ondanks een gemiste strafschop liep de thuisploeg nog voor de rust uit tot 2-0. Na de koffiepauze kwamen daar nog twee goals bij.

Deinze's Soufiane El Banouhi en Club NXT's Noah Aelterman strijden om de bal.©DAVID PINTENS BELGA
Deinze’s Soufiane El Banouhi en Club NXT’s Noah Aelterman strijden om de bal.©DAVID PINTENS BELGA

De coronamalaise bij Club Brugge heeft ook serieuze gevolgen voor Club NXT. Met Fofana, De Cuyper, Engels, Fuakala, Servais, Van den Keybus, Van der Brempt en Badji zaten donderdag maar liefst acht spelers die dit seizoen al voor Club NXT speelden op de bank in de Europa Leaguewedstrijd in Dynamo Kiev.

Aangezien Club Brugge maandagavond in de competitie aantreedt tegen OH Leuven en het coronaspook nog steeds niet verdrongen is, bleven al die bovengenoemde spelers in de selectie van het A-elftal. Ook spits Daniel Pérez, die vorige week scoorde bij zijn debuut, maakt deel uit van de A-selectie. Bijgevolg kwam een bijzonder verzwakt en zowaar een nog jonger Club NXT aan de aftrap met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar.

Eenrichtingsvoetbal

Club NXT-coach Rik De Mil zat donderdag op de bank als trainer van de hoofdmacht. Maandagavond doet hij dat opnieuw tegen Leuven. Hij was wel aanwezig op Deinze maar Maarten Martens zette de lijnen uit langs de zijkant. Club NXT haalde nog geen enkel punt op verplaatsing dit seizoen en zonder een aantal gevestigde waarden was er van een wedstrijd nooit echt sprake. Al tijdens het openingskwartier kreeg De Belder een uitgelezen kans om de score te openen vanop de stip nadat doelman Lammens Staelens onderuit haalde. Lammens herstelde echter zijn foutje en koos de goede hoek.

Club NXT speelde met een laag blok en dat leidde tot eenrichtingsvoetbal. Halverwege de eerste helft kon Deinze de score alsnog openen. Een prima opwipper van Challouk plaatste Lecomte alleen voor de doelman en die aarzelde niet. Op het half uur werd de voorsprong verdubbeld. Lammens kon een voorzet van Vansteenkiste onvoldoende ontzetten en Staelens trapte binnen. Zonder hoogstaand te spelen had Deinze al snel hun schaapjes op het droge. De enige tegenprik kwam er na een kopbal van Mbamba maar daar had de thuisdoelman weinig problemen mee.

Nog twee treffers

Een dubbele wissel bij de rust met de inbreng van Vermant en Vanrafelghem moest Club NXT toch wat meer aanvallende impulsen geven. Het was tevergeefs want al snel stond de 3-0 op het bord. Een ingestudeerde vrije trap belandde voor de voeten van Lecomte, die zijn tweede van de middag in doel deponeerde. De youngsters konden ook eens tegenprikken. Vermant, zoon van clubicoon Sven Vermant, knalde de beste kans over.

Aan de overkant stond het kanon wel scherp. Challouk dribbelde zich vrij en presenteerde Dansoko de 4-0 op een schoteltje. Het laatste half uur was er enkel nog voor de statistieken. Vergane gloriën Neto en Vargas kregen nog een paar speelminuten bij Deinze en Mendy werd nog uitgesloten na twee gele kaarten. Het valt te hopen dat de coronaperikelen snel opgelost zijn bij het eerste elftal want met dit elftal zullen er maar weinig punten gesprokkeld worden in de resterende negen competitiewedstrijden.

(JT)

Opstelling Deinze: Vandenberghe, Vansteenkiste, De Witte, De Schutter, El Banaouhi, Lecomte (86’ Neto), Le Postollec, Dansoko, Staelens (77’ Schils), Challouk (71’ Tarfi), De Belder (86’ Vargas).

Opstelling Club NXT: Lammens, Hautekiet, Mendy, De Roeve, Sabbe, Mbamba (77’ De Smet), Mondele (46’ Vanrafelghem), Audoor, De Smet (65’ Hallaert), Ochieng (46’ Vermant), Aelterman (90’ Stevens).

Gele kaarten: 27’ Mendy.

Rode kaarten: 85’ Mendy (2x geel).

Doelpunten: 23’ 1-0 Lecomte, 30’ 2-0 Staelens, 51’ 3-0 Lecomte, 60’ 4-0 Dansoko.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.