Geen terugkeer naar België: Brecht Dejaeghere kiest voor avontuur in de VS

Brecht Dejaegere, hier nog actief bij Toulouse, trekt volgend seizoen naar Amerika. © Belga

Brecht Dejaeghere verlaat het Franse FC Toulouse voor een avontuur in de Verenigde Staten bij Charlotte FC. Dat maakte de Amerikaanse club donderdag bekend op zijn website. Dejaeghere tekent een contract tot 2025.

“Brecht is een spelmaker met een aanvallend instinct. Hij speelde bijna tien jaar bij grote clubs in België en Frankrijk. Zijn ervaring in Europa zal de kleedkamer ten goede komen”, aldus Zoran Krneta, de sportief directeur van de club uit North Carolina.

Doorbraak bij KVK, kampioen met Gent

De 32-jarige Dejaeghere speelde in de jeugd bij Club Brugge en Kortrijk. Bij de Kerels maakte hij ook zijn debuut op het hoogste niveau, in een uitwedstrijd bij Germinal Beerschot.

In de zomer van 2013 maakte Dejaeghere de overstap naar AA Gent, waar hij begon aan het meest succesvolle hoofdstuk uit zijn carrière. Bij de Buffalo’s speelde hij 247 wedstrijden waarin hij 23 keer tot scoren kwam. In het seizoen 2014-2015 werd hij met Gent landskampioen en won hij de supercup.

Kapitein bij Toulouse

In het seizoen 2020-2021 werd Dejaeghere door Gent verhuurd aan de Franse tweedeklasser Toulouse. Dejaeghere werd op korte tijd kapitein van de ploeg uit Zuid-Frankrijk en in 2022 speelde de ploeg kampioen in de Ligue 2.

Dit jaar won Toulouse in Frankrijk de nationale beker door Nantes in de finale met 5-1 in te blikken. Aan het einde van dit seizoen werd zijn aflopend contract niet verlengd, waardoor hij een vrije speler werd. Er waren even geruchten over een terugkeer naar België, maar Dejaeghere kiest dus voor een Amerikaans avontuur.

Charlotte FC staat momenteel pas twaalfde in de Eastern Conference, op drie punten van de eerste play-off plek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier