Geen nieuwe stunt in Europa: City is paar maten te groot voor Club Brugge

© (Foto BELGA)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Geen derde opeenvolgende stunt voor Club Brugge in de Champions League. Het niveauverschil met Manchester City was eenvoudigweg veel te groot. Brugge slikte vijf goals en dat hadden er gerust nog een paar meer kunnen zijn. Hans Vanaken kon diep in de tweede helft nog de eer redden.

Ondanks zijn twee goals tegen Kortrijk was er alweer geen basisplaats voor Ruud Vormer. De logica werd gerespecteerd en Clement koos voor dezelfde elf die glansprestaties op de mat legden tegen zowel PSG als RB Leipzig. Zo was Vanaken terug de kapitein, de enige Belg die erin slaagde om vier opeenvolgende Champions League-wedstrijden te scoren.

Balbezit voor City

Net zoals het basiselftal was ook het spelbeeld erg voorspelbaar. City monopoliseerde het balbezit en de thuisploeg liep vaak achter een ongrijpbare bal aan. Noa Lang speelde meer linksback dan linksbuiten en vooraan stond De Ketelaere op een eiland. Club Brugge toonde te veel respect en kroop gewillig achteruit. Na een paar kleine waarschuwingen kwam de onvermijdelijke 0-1 er op het half uur. Cancelo ontsnapte aan de aandacht van Sowah op een kruispas doorheen het centrum en hij legde de 0-1 onder Mignolet binnen. Nog voor de rust mocht het geloof in een derde opeenvolgende stunt helemaal de vuilbak in. Domme tackle van Nsoki in de eigen zestien, al ging Mahrez wel erg gretig neer. De Algerijn ging zelf achter de bal staan en verdubbelde de voorsprong.

Doelpuntenkermis

De tweede helft bracht weinig soelaas, City bleef de kansen opstapelen. Een tot dan toe niet erg flitsende De Bruyne speelde verstandig in op Walker en die liet Mignolet geen kans: 0-3. Niet veel later mocht onze Belg, onder luid applaus overigens van de thuisaanhang, naar de kant. Zijn vervanger Palmer had maar twee minuutjes nodig om zijn naam op het scorebord te brengen. Bij Club Brugge waren inmiddels ook wat wissels gebeurd. Ruud Vormer kreeg zijn eerste thuisminuten in de Champions League, geen cadeau met zo’n score op het bord. City bleef Club van het kastje naar de muur spelen.

© (Foto BELGA)

Club Brugge was net een ploeg vol groentjes die het op de speelplaats tegen de schoolploeg mochten opnemen. Hadden de Citizens nog wat harder op het gaspedaal geduwd en iets beter omgesprongen met de vele mogelijkheden, had het scoreverloop er nog een pak erger kunnen uitzien. Toch kwam er nog een eerredder. Eerst had Ederson nog een goede reflex in huis op een kopbal van De Ketelaere, tien minuten voor tijd moest hij zich gewonnen geven op een poging van Vanaken. Zijn vijfde opeenvolgende in de Champions League, wat een prestatie. Ook City raakte nog aan een vijfde treffer: Mahrez legde de 1-5 eindstand vast. Na twee opeenvolgende stunts werd de voetballogica deze keer wel gerespecteerd. Manchester City is simpelweg een paar maten te groot voor Club Brugge.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Nsoki (79’ Mechele), Hendry, Mata, Balanta (68’ Mbamba), Rits (56’ Vormer), Vanaken, Lang, De Ketelaere (79’ Dost), Sowah (56’ Van der Brempt).

Opstelling Manchester City: Ederson, Cancelo, Laporte (57’ Aké), Dias, Walker, De Bruyne (65’ Palmer), Rodri (71’ Fernandinho), Silva (57’ Gündogan), Grealish, Foden (64’ Sterling), Mahrez.

Gele kaarten: 24’ Mata, 32’ Laporte, 45’ Nsoki, 65’ Balanta.

Rode kaarten: /

Doelpunten: 30’ 0-1 Cancelo, 43’ 0-2 Mahrez (pen), 53’ 0-3 Walker, 67’ 0-4 Palmer, 81’ 1-4 Vanaken, 84’ 1-5 Mahrez.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.