Geen B-ploeg meer bij Olympic Ledegem

Olympic Ledegem neemt afscheid van Peter Vancraynest. © VDB
Redactie KW

Het bestuur van Olympic Ledegem besliste om vanaf volgend seizoen niet meer uit te komen met een B-ploeg. Dit is grotendeels een gevolg van de degradatie naar vierde met de eerste ploeg.

Door het vroegtijdig stopzetten van de competitie kwam men immers 0,1 punt te kort ten opzichte van Mandel United B om in derde provinciale te blijven. Er loopt nu wel nog een zaak bij het Belgisch arbitragehof waarbij ook secretaris Luc Clarysse stiekem hoopt toch nog te kunnen blijven in derde provinciale.

“Het was geen gemakkelijke beslissing om onze B-ploeg te schrappen. We waren echter gedwongen nu een aantal spelers op hun woord terugkeerden na de degradatie. We bleven uiteindelijk maar met 40 spelers over voor 3 ploegen, wat natuurlijk niet genoeg is. Vanaf volgend seizoen komen we dus enkel nog uit met de A-ploeg en beloften”, reageert Luc Clarysse.

“Zij worden getraind door respectievelijk Patrick Verheule en David Daels. Van Peter Vancraynest hebben we dus noodgedwongen afscheid moeten nemen. Onze ambitie is – als we toch in derde mogen uitkomen – een rustige campagne meemaken, anders moeten we met deze kwalitatieve kern zeker de top van vierde viseren.”

(SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.