Gaël Agneray is de bezige bij van FC Aalbeke Sport: “Mijn slogan is ‘onbekend is onbemind’”

Gaël Agneray is manager bij FC Aalbeke Sport
Gaël Agneray is manager bij FC Aalbeke Sport
Redactie KW

Terwijl het bij de meeste clubs (corona)stil is, blaakt het bij FC Aalbeke Sport van bedrijvigheid. De verdienste van Gaël Agneray die in deze sombere tijden iedereen bij de les houdt, onlangs uitpakte met een nieuw logo en mascotte.

Voorzitter Mia Messely en ondervoorzitter Ignace Verbeke mogen zich gelukkig prijzen met een bezige bij als Gaël Agneray. Er gaat geen maand voorbij of de 28-jarige Kortrijkzaan komt met iets nieuws op de proppen. Onlangs werd het nieuwe logo en de nieuwe mascotte met de nodige luister aan het publiek voorgesteld.

“Onbekend is onbemind”, is de slogan van de Aalbeekse manager. “Je moet geen grote club zijn om te beseffen dat naambekendheid belangrijk is. We leven in de 21ste eeuw, moeten gebruik maken van de verschillende mogelijkheden om onze waar aan de man te brengen. Naast het sportieve moet je je als club onderscheiden van de rest. En dat proberen we met ons logo, onze mascotte en alles wat daarbij komt kijken te doen. Via onze splinternieuwe webshop willen we FC Aalbeke Sport naambekendheid bezorgen. Ook op het veld hebben we een lokaal voorzien om onze petten, sweaters en sjaals, die van hoge kwaliteit zijn, aan te prijzen.”

Profclubs

Initiatieven nemen en nieuwe ideeën aanbrengen, voor Gaël Agneary is het dagelijkse kost.

“Als Business Development Manager ben ik beroepshalve aan de slag bij Sports Alliance. Een Brits-Nederlands bedrijf dat wereldwijd werkt voor meer dan 138 clubs verspreid over tien verschillende landen. In België werken we, behalve met RSC Anderlecht waarmee we in gesprek zijn, voor alle profclubs. Ook bij Knack Volley Roeselare zijn we kind aan huis. Fans en supporters zijn de grootste troef, de levensader van elke club, sportbond of sportactiviteit. De passie en loyaliteit van de fans vormen de kern van alles wat je doet en ze verdienen daarom het allerbeste wat je kunt bieden.”

Eindrondeticket

Allemaal goed en wel, maar een voetbalclub leeft nu eenmaal van resultaten. “Daar zijn we ons bewust van”, besluit Gaël Agneray. “Nog niet zolang geleden waren we een grijze mus in vierde provinciale. Sedert onze promotie naar derde is ook de sportieve ambitie toegenomen. Voor komend seizoen hebben we met ons nieuw trainersduo Rodrique Derycke en Wim Acke twee mensen die hun strepen verdienden in de nationale reeksen. We verwachten er veel van. We gaan geen stoute uitspraken doen, maar met de versterking die we binnenhaalden, moet een eindrondeticket best kunnen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier