https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Francky Dury vertrekt na komend seizoen bij Zulte Waregem

© Belga
© Belga
Redactie KW

Het komende voetbalseizoen wordt niet alleen het jubileumjaar “20 jaar SV Zulte Waregem”, het moet ook een afscheid in schoonheid worden met T1 Francky Dury. Het vernieuwde clubbestuur en zijn trainer hebben in onderling overleg het contract, dat Dury nog 3 jaar aan Essevee bond, opengebroken. Na seizoen 21-22 geeft de langst dienstdoende coach van de Jupiler Pro League de trainersfakkel door.

Essevee, zijn supporters en partners kijken terug op een bijzonder seizoen. De (meestal) lege stadions én een onwaarschijnlijke remonte zullen zeker bijblijven. Van de 16de plek naar net geen plaats in de Europe play-offs, in de buik van het klassement van de Jupiler Pro League.

Verjonging

Nu het doek is gevallen, wil de club werk maken om opnieuw een stap hoger te zetten, geschoeid op de visie van een lange(re) termijn-denken en hard werken. Verjonging is één van de sleutelwoorden, ook op de positie van de T1. Francky Dury die nog 3 jaar onder contract lag en de club gingen rond de tafel zitten en kwamen overeen om hun samenwerking naar 1 seizoen te herleiden.

Dat geeft de assistenten Davy De fauw en Timmy Simons de kans zich verder te ontwikkelen als sportief leiders. Het is de intentie van Essevee om Davy en Timmy een belangrijke stem te geven in de sportieve toekomst van Zulte Waregem.

De sportieve resultaten kunnen uiteraard niet worden gepland, maar Essevee zal het laatste seizoen van zijn trainer met wie het veel mooie momenten beleefde niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten