FC Aalbeke Sport op één punt van verdiende titel

“We brengen echt mooi voetbal”, zegt Steve Dewitte, hier links Gael Agneray en schepen van Sport Wouter Allijns. (foto KD)
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

FC Aalbeke Sport heeft nog welgeteld één punt nodig om de meer dan verdiende titel te mogen vieren. Dit weekend is er geen competitie. Er resten nog vier wedstrijden. Omwille van Parijs-Roubaix worden alle matchen volgende week zaterdag gespeeld. Aalbeke speelt om 18 uur op Blauwvoet Otegem, de nog enige belager SK Geluwe trapt anderhalf uur later af op RC Waregem.

Aalbeke is qua structuur alvast klaar om een reeks hoger te gaan spelen. Nadat voorzitster Mia Messely haar afscheid aankondigde, was men druk bezig om het organigram van de club te herschikken met vooral ook nieuwe frisse krachten. In deze zoektocht is men onder meer gestrand bij Steve Dewitte die twee seizoenen geleden speelde bij KSV Kortrijk.

Steve heeft een rijkgevulde voetbalcarrière achter de rug en droeg het shirt van onder meer SV Anzegem, Blauwvoet Otegem, FC Meulebeke, Zwevegem Sport, SV Wevelgem City en dus SV Kortrijk. Samen met algemeen manager Gael Agneray en Ignace Delbeke pakt hij het commercieel luik aan, om zo de innovatieve vorm die Aalbeke Sport al enkele seizoenen hanteert verder uit te bouwen om nog een grotere community te creëren bij de sponsors en partners. Hij draagt verschillende verantwoordelijkheden met onder meer financiën, het sportieve en een commerciële functie.

“We moeten altijd voorzichtig zijn maar ze zullen van goede huize moeten zijn om ons alsnog van de titel te houden”, zegt Steve. “We zijn toch een klein beetje voorzichtig en verlangen dat alles zo rap mogelijk achter de rug is. We brengen echt mooi voetbal en de titel zou niet onverdiend zijn. Vooraf beschouwde iedereen ons als titelkandidaat.”

Zonder voorzitter

“Onze staf werkt goed en we hebben kwalitatief echt een goede kern. De club straalt gezonde ambitie uit en dat is een van de redenen waarom ik er twee jaar geleden bijkwam. Het is voor het bestuur hard werken. We steken er allemaal veel tijd en energie in. Gelukkig kunnen we rekenen op een grote groep vrijwilligers. Een nieuwe voorzitter is er nog niet en het zou het iets gemakkelijker maken, maar het lukt wel.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier