Extra straffen voor Sebastiaan Cordie en Jonathan Stael van Torhout KM

De match in Melsele van Torhout KM op 10 november verliep -zonder dat de thuisploeg daar enige schuld aan had- op zijn minst rumoerig. De leiding was in handen van Sander Opsomer en die had in de openingsmatch van het seizoen Thomas Goddeeris met twee gele kaarten in één minuut het veld uitgestuurd. Door een rapport kreeg Goddeeris in eerste instantie vijf weken schorsing van het Bondscomité, maar in beroep werd dit rapport onderuit gehaald en moest Goddeeris gewoon één week schorsing uitzitten.

Sebastiaan Cordie. © Foto VDB

In Melsele vond Torhout dat diezelfde referee de ganse match tegen hen floot. Jonathan Stael kreeg een eerste keer geel toen hij in het strafschopgebied viel na een gewoon duel, Opsomer gaf hem geel voor een schwalbe. Vlak voor rust maakte Stael een overtreding voor de bank van Melsele en kreeg daarvoor zijn tweede geel. Hij bleef nog anderhalve minuut in de neutrale zone toekijken tot het rustsignaal. In de laatste minuut kreeg Cordie dan een gele kaart en ook hij kon zijn commentaar niet voor zich houden. Stael en Cordie zaten hun schorsing vorig weekend uit tegen Wetteren.

Trainer Bruno Debo had zich tijdens de rust van Melsele-Torhout KM al kwaad gemaakt op de scheidsrechter en had hem gewezen op het eerdere incident in de openingsmatch. Als gevolg kreeg Debo vier weken schorsing, de Kortrijkzaan ging niet in beroep en zat tegen Wetteren al in de tribune. Ook de komende drie weken is dat voor hem het geval. Cordie en Stael gingen niet akkoord met de inhoud van het bijkomend verslag en samen met een advocate (dezelfde die gepleit had voor Goddeeris) en perswoordvoerder Peter Verplancke boden ze zich woensdagnamiddag aan bij de KBVB. Dit keer was er minder succes voor de advocate.

Stael krijgt één week extra schorsing en nog eens twee weken voorwaardelijk. Weerhouden werd dat hij niet meteen de kleedkamer opzocht, dat hij ook een bal richting bank Melsele had getrapt en tegen een kleedkamerdeur had getrapt (die laatste twee feiten ontkende Stael). Cordie kreeg drie weken schorsing extra en ook nog eens twee weken voorwaardelijk. De straffen gaan in vanaf 29 november, hetgeen betekent dat ze allebei Torhout-Stekene missen en Cordie ook nog eens ontbreekt in de matchen op Zelzate en op Lebbeke. De club kreeg een boete van 200 ?.

(DC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.