Eupen is te sterk voor KVV Coxyde

Eupen verdubbelde voor het halfuur de score dankzij een mooie kopbal van Curto. © VDB
Redactie KW

KOKSIJDE – De leider in de Proximus League kwam zondagnamiddag op bezoek in het Henri Houtsaegerstadion, Eupen versloeg KVVC met 0-2.

De eerste kans was meteen raak voor de bezoekers. Luis Garcia plaatste een vrije trap mooi in de benedenhoek en het stond 0-1. Koksijde probeerde tegen te prikken via De Cuyper en Hillewaere, maar Eupen verdubbelde nog voor het halfuur de score dankzij een mooie kopbal van Curto. Niet veel later kreeg Luis Garcia nog een open doelkans, maar Petrovic bracht net op tijd redding. De bedrijvige KVVC-kapitein Karel Ternier stuitte ook nog eens op Van Crombrugge. Ruststand 0-2: een terechte voorsprong, maar Koksijde had misschien wel een doelpunt verdiend.

Na de pauze was Eupen duidelijk baas. De Duitstalige Belgen zorgden voor veel dreiging en KVV Coxyde moest achteruit. In de slotfase miste Curto nog de ultieme kans op een derde Eupense treffer. Volgend weekend is KVVC bye, op zondag 13 september ontvangt blauw-wit Heist. Beide ploegen staan gedeeld twaalfde met 1 op 9, de Panda’s uit Eupen behouden het maximum van de punten. (DD)

KVV Coxyde – AS Eupen 0-2

KVVC: Dumesnil, Vandendriessche, Embrechts, Petrovic (82′ Bailleul), Mestdagh, Bataille (72′ Lagrou), Tamsin, Simoës, Ternier, De Cuyper, Hillewaere (46′ Coppin).

Eupen: Van Crombrugge, Kenne, S. Garcia, Blondelle, Ab-Abdulrahman, Dufour (86′ Dusandé), Diagne (75′ George), L. Garcia, Afif (82′ Cases), Taulemesse, Curto.

Doelpunten: 8′ L. Garcia 0-1, 26′ Curto 0-2

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier