Elleboogstoot aan Victor Vazquez blijft niet zonder gevolg

Victor Vazquez na de met 7-1 gewonnen wedstrijd tegen Standard. (Foto Belga) © BELGA
Olivier Neese

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legde Standard-verdediger Jorge Teixeira dinsdag een schorsing van twee speeldagen en een geldboete van 800 euro op.

In de met 7-1 verloren wedstrijd op het veld van Club Brugge verkocht Jorge Teixeira in de elfde minuut een elleboogstoot aan FCB-middenvelder Victor Vazquez. Scheidsrechter Sebastien Delferière hield de kaarten op zak. De fase ontsnapte echter niet aan de aandacht van de Reviewcommissie, die op basis van de tv-beelden het Bondsparket de opdracht gaf om Teixeira te vervolgen. Het parket van de KBVB vroeg een schorsing van drie speeldagen en een geldboete van 1.200 euro. Maar omdat de Portugees zich in de Belgische eerste klasse altijd goed gedroeg, schorst de Geschillencommissie hem voor twee speeldagen met daarbovenop een geldstraf van 800 euro. Club en speler kunnen nog in beroep gaan tegen de beslissing.

Teixeira, op de hoorzitting in bijzijn van meester Pierre Locht, wist naar eigen zeggen wel dat Vazquez zich in zijn rug bevond, maar beweert dat hij niet met opzet in het gezicht van zijn tegenstrever sloeg. De Geschillencommissie gelooft dat niet, omdat enkel de rechterarm van de Standard-speler een beweging maakte. “De slaande beweging was wel degelijk opzettelijk en bracht de fysieke integriteit van Vazquez in gevaar”, klink het. Het bondsreglement schrijft in zulke situaties een schorsing van 1 tot 5 speeldagen voor.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.