Eerste training van SK Roeselare-Daisel lokt veel volk naar Schiervelde

Sven De Rechter (vierde van links) haspelde gisteren zijn eerste training met SKRD af op Schiervelde. De gewezen Belselenaar speelde eerder ook al zes seizoenen voor het vorig jaar failliet gegane KSV Roeselare.© SBE
Sven De Rechter (vierde van links) haspelde gisteren zijn eerste training met SKRD af op Schiervelde. De gewezen Belselenaar speelde eerder ook al zes seizoenen voor het vorig jaar failliet gegane KSV Roeselare.© SBE
Redactie KW

Ze zijn er bij het nieuwe SK Roeselare-Daisel gisteren aan begonnen. Onder een loden zon, maar dat hield een zeventigtal nieuwsgierigen niet tegen om de oversteek naar het Roeselaarse jeugdcomplex te maken.

De kersverse T1 van het nog maar net opgerichte SK Roeselare-Daisel laat er geen gras over groeien. Elf dagen na het ondertekenen van zijn contract riep Hoogledenaar Christ Vandevyvere – in een ver verleden ooit nog een jaartje actief als jeugdtrainer bij het intussen ter ziele gegane KSVR – zijn spelers gisterenavond voor een eerste keer samen.

Dat gebeurde door het onverwachte afhaken van Maxim Vandamme een weekje vroeger dan voorzien. De Roeselaarse Dadizeelse fusieclub daarmee één van de eerste ploegen uit de provincie waar de bal al opnieuw aan het rollen ging, iets waar natuurlijk vooral de corona-perikelen voor heel veel tussen zitten.

Bij de eersteprovincialer waren Jelle Popelier (ziek) en Mathias Fieuw (examens) er gisteren nog niet bij. Voor Monseff Znagui kwam de groepstraining nog te vroeg. Hij hield het bij enkele rondjes op en rond de oefenvelden. Alle andere nieuwkomers, met Michael Vermeersch (vorig seizoen bij SV Rumbeke) en Robbe Bakelandt (bij KSV Roeselare twee jaar geleden goed voor drie wedstrijden in 1B) als de opvallendste namen, waren wel op het appel. Ook Peter Vancraynest, de nieuwe Roeselaarse T2, was op de afspraak.

Onder het toeziend oog van een zeventigtal kijklustigen hield de 23-koppige selectie (waarbij door verplichtingen op school voorlopig ook nog tweede doelman Arne Sabbe ontbrak) het na net geen anderhalf uur voor bekeken. Het oefenprogramma van de nieuwe club ligt op dit moment voor negentig procent vast. Zo nemen de troepen van Vandevyvere het de komende weken onder meer op tegen Zwevegem Sport (20/07), VK Westhoek (27/07), SCT Menen (03/08), SVD Kortemark (10/08), SK Gullegem (18/08) en KM Torhout (24/08).

(SBE)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.