Eerste editie Jong Helkijn Cup moet jeugd verenigen

Valtin met zijn laatste ploegje u9 bij Jong Helkijn. © SV
Redactie KW

Dit weekend sluit de jeugdafdeling van voetbalclub Jong Helkijn het huidige voetbalseizoen af. Met de eerste editie van de Jong Helkijn Cup probeert organisator Valtin Demuynck een succesverhaal te starten. De afscheidnemende jeugdcoach probeert een laatste keer de jeugd te herenigen.

Valtin Demunyck (41) is reeds enkele jaren een gemotiveerde medewerker voor Jong Helkijn. Hij begeleidde zowel jeugdploegen als de senioren. “Ons zoontje wilde graag starten met voetballen. Doordat hij enkele vriendjes had die voor Jong Helkijn speelden kozen we ervoor ons aan te sluiten bij de club. Geleidelijk aan namen we meer verantwoordelijkheden”, zegt Valtin. Die verantwoordelijkheid krijgt aanstaand weekend z’n hoogtepunt. De motivatie bij Valtin kwam vooral van een geluid uit de club. “We rekenen ieder jaar op het gekende concept van het Kersttoernooi voor de kleintjes in de zaal. Het waren vooral de ouders en de coaches die graag een buitentoernooi wilden zien voor de oudere spelers van onze club. Ik nam zelf het initiatief om ervoor te gaan. Ik wil dat de club wat positieve publiciteit doorgaat. Het zou fijn zijn als de ploegen enthousiast reageren en een volgende keer weer willen komen.”

De oefenmeester zal volgend seizoen niet meer te vinden zijn op de voetbalvelden van Spiere-Helkijn. “Ik maakte de keuze om even wat nieuwe dingen dichter bij huis te proberen. Na 15 jaar als leerkracht voor de scholengroep Vlaamse Ardennen stapte ik in januari 2023 ook over naar Sint-Jan-Berchmans Avelgem. Net zoals in de vrije tijd probeer ik mijn stempel te drukken en het verschil te maken. Het voelt een beetje als thuiskomen”, zegt Valtin. “Ik wil graag iedereen bedanken en het allerbeste wensen voor de toekomst. Zowel bij de jeugdafdeling als bij de senioren heb ik zeer mooie momenten gekend. Het doet enorm veel deugd om de kinderen te zien groeien. Het feit dat zowel het Nederlands als het Frans zo aanwezig is, is typisch voor de club. Het is de sterkte van Spiere-Helkijn. Ze kunnen steeds op m’n deur kloppen wanneer ze me nodig hebben.” (SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier