Dirk-Jan Dewaegemaeker helpt KSKV Zwevezele A met twee goals aan zege: “We willen die titel binnenhalen”

Dirk-Jan Dewaegemaeker. (foto Bart) © VDB
Werner De Vooght
Werner De Vooght Medewerker KW

Voor slechts een veertigtal fans, onder wie Gaëtan Makonga-Tara die volgend seizoen naar Olsa Brakel trekt, won KSKV Zwevezele met 2-1 van Brakel. Blijkbaar waren heel wat mensen vergeten dat er opnieuw toeschouwers toegelaten werden. Door het gelijkspel van Ninove en Petegem kan KSKV een gooi doen naar de leidersplaats.

“Twee doelpunten, ja, maar ik heb ze cadeau gekregen van Stan Braem en Jarne Jodts”, reageert de nuchtere spits Dirk-Jan Dewaegemaeker. “De eerste helft waren we minder en kwamen we op achterstand. Na de rust speelden we gretiger en konden we net als in onze oefenwedstrijden met goed voetbal een achterstand rechttrekken. Waar we de voorsprong in de oefenmatchen moesten prijsgeven tot een gelijkspel, konden we die nu vasthouden.”

“We hadden wat meer voetballende kwaliteit, maar in zo’n matchen moet het van de grinta komen. Dat bewijst ook dat het kan lukken als je er je kop voor legt. Met de ploeg willen we er alles aan doen om kampioen te spelen niettegenstaande er volgend seizoen geen nationaal voetbal zal zijn in Zwevezele. Ik heb nog geen vooruitzichten voor volgend seizoen, wel besprekingen. Misschien zit de kans erin dat er iets inzit in eerste amateur.”

Ook T1 Hans Cornelis heeft dezelfde ambitie voor de rest van het seizoen: “Iedereen kent de situatie. Dat maakt niet dat mijn visie verandert, dat weet iedereen in de club. Mijn ambitie blijft: zo hoog mogelijk eindigen en het liefst als kampioen. Mijn werkwijze en -lust zal niet veranderen. Voor volgend seizoen zal ik kiezen voor een club met ambitie of een project met voldoende ambitie.”

Sportief promoveren

Ook voorzitter Paul Degroote wil zijn visie geven. “Wij zullen volgend seizoen in tweede provinciale spelen, als de ploeg daar niet zakt. We konden starten in eerste provinciale, maar dat zou men zien als promotie. Dat wil ik niet. Promoveren doe je op een sportieve manier.”

“Ik vernam deze week via onze secretaris dat de uitgestelde wedstrijd tegen Menen woensdag gespeeld moet worden. Tegen die club wonnen we met 8-0, maar ze hebben enkele versterkingen gehaald dus dat wordt niet makkelijk. Winnen we zondag tegen Westhoek en daarna de inhaalwedstrijd, dan staan we leider met één punt voorsprong. Alle spelers zouden graag afscheid nemen met de titel als prijs.”

“Van Aaron Vandendriessche weten we al dat hij naar Diksmuide gaat, Gaëtan Makonga-Tara trekt naar Olsa Brakel, Neil Dildick en Dimi Carré naar Oostkamp en Niels Bataille naar Bredene, waar zijn vader trainer is.”

Aaron Vandendriessche ontbrak vorig weekend door de geboorte van zoontje Lou op de dag van de wedstrijd.

(WDV)

Zondag 6 februari om 15 uur: KVK Westhoek – Zwevezele.

Woensdag 9 februari om 20 uur: SCT Menen-Zwevezele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier