Debutant Dewaegemaeker scoort meteen twee keer voor SCT Menen

Dirk-Jan Dewaegemaeker is nieuw bij SCT Menen. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Het jonge SCT Menen won vorige zondag met 5-0 van de Waalse eersteprovincialer Cercle Sportif Andennais. Een opsteker voor de vernieuwde kern van T1 Pascal Verriest. Zondag krijgt Sporting met Entente Durbuy een Waalse reeksgenoot over de vloer. Voor Menen een ideale test om te weten hoever ze staan.

Het nieuwe en jonge Menen maakte vorige zondag een goede beurt. Terwijl doelman Yarno De Nayer geen bal moest pakken, lieten enkele jongens zich in de gunstige zin opmerken. Wat Yan Hornois, Nicolas Quartier, Senne Demets en Simon Buyssens lieten zien, was veelbelovend. Ook Dirk-Jan Dewaegemaeker, goed voor twee doelpunten, bewees iets in zijn mars te hebben. “Het is leuk als je in je eerste officiële wedstrijd twee keer kunt scoren”, lacht de nieuwe Meense spits. “Maar ik moet nog veel beter kunnen. Ik liet nog te veel kansen onbenut. Het is duidelijk dat ik nog scherper moet zijn in de zone van de waarheid.”

De 20-jarige Dewaegemaeker kwam in het tussenseizoen over van SV Roeselare. “Daar heb ik slechts zes maanden gespeeld. En dat werd geen succes”, voegt Dirk-Jan er meteen aan toe. “De vorige seizoenen speelde ik bij KV Kortrijk. Hoewel ik regelmatig mijn doelpunt meepikte, ben ik nooit een échte goalgetter geweest. Bij Menen krijg ik een kans om mijn nog prille carrière opnieuw op de rails te krijgen. Iedereen voorspelt ons een moeilijk seizoen, maar misschien kunnen we wel aangenaam verrassen. Uiteraard moeten we nog aan elkaar wennen, maar aan voetballende mogelijkheden is er geen gebrek.”