Davy Vercruysse (FC Marke): “Seizoen al geslaagd”

Voor Davy Vercruysse is het bij FC Marke opnieuw een geslaagd seizoen. © VDB
Alfons Vandewynckele
Alfons Vandewynckele Medewerker KW

In tweede provinciale B trok FC Marke op de slotdag van de reguliere competitie tegen SV Ingelmunster met de kleinste cijfers aan het kortste eind. Desondanks kwam het eindrondeticket niet in gevaar. Vorig seizoen, toen in derde provinciale, promoveerde Marke via de eindronde heel verrassend naar tweede. Doen de groen-zwarten van T1 Davy Vercruysse die stunt nog eens over?

“Voor mij niet gelaten”, lacht T1 Davy Vercruysse. “Het gaat snel bij ons. Nog niet zolang geleden ploeterden we in vierde provinciale, nu maken we kans om naar de hoogste provinciale reeks te promoveren. Maar we zijn er nog niet, blijven met beide voeten op de grond.”

Zondag op eigen veld moet FC Marke het opnemen tegen reeksgenoot SV Moorsele. “Ondanks dat we in de reguliere competitie vier op zes haalden tegen Moorsele, had ik toch liever een ploeg uit een andere reeks geloot”, is Davy Vercruysse eerlijk. “Maar we kunnen niet kiezen. Dat we op eigen veld mogen aantreden, is zeker geen nadeel en dat het bij ons ook niet van moeten is, kan ook in ons voordeel uitdraaien.”

In stijgende lijn

“Wat het ook wordt, ons seizoen is nu al geslaagd. Vorig seizoen deden we nog ons ding in derde. Pas op de slotdag slaagden we erin om een eindrondeticket in de wacht te slepen. Dat we daarbovenop nog eens promoveerden, had niemand voor mogelijk gehouden. Ik wil niet mijn eigen persoon in de schijnwerpers zetten, maar sedert ik bij Marke de dienst uitmaak, is het steeds maar in stijgende lijn gegaan. Bij Marke is het als trainer ook aangenaam werken. Het bestuur vaart een realistische koers, wil geen stappen overslaan. Vooraleer we aan de eindronde begonnen, heb ik voorzitter Filip Seynaeve gevraagd of een promotie naar eerste provinciale wel paste in de financiële mogelijkheden van de club. Onze preses antwoordde dat we in geen geval met de rem op moesten spelen. Het bestuur zou er wel voor zorgen dat het financiële plaatje klopte. Op die manier weten we waar we aan toe zijn. In ieder geval, tegen Moorsele wordt het een wedstrijd op het scherp van de snee. Naar ik begrepen heb, zouden de rood-witten ook niet vies zijn van een stap hogerop. Dat kan zondag voor vuurwerk zorgen”, besluit Davy Vercruysse.

Zondag 5 mei om 15 uur: FC Marke – SV Moorsele. Indien Marke wint, speelt het op donderdag 9 mei opnieuw op eigen veld tegen de winnaar van SV Diksmuide – Jong Male.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier