Cultspits Stan Braem zit na sterk seizoen bij competitiestart zonder ploeg: “Geen paniek, maar leuk is toch anders”

Met Lokeren-Temse speelde Stan Braem (hier in duel met Rens Verhooghe) vorig jaar in eerste nationale. Met zijn club promoveerde hij naar 1B, maar een nieuwe overeenkomst werd niet bereikt. © VDB
Wouter Vander Stricht

Met Lokeren-Temse forceerde Stan Braem (25) vorig seizoen de promotie naar 1B. Hij werd uitgeleend door SV Zulte Waregem. Daar liep zijn contract ten einde. Met Lokeren-Temse kwam hij niet tot een (nieuwe) overeenkomst. Er was en is natuurlijk wel wat interesse voor de vlot scorende spits. “Mijn manager Thomas Troch houdt zich daarmee bezig. Er zijn wel wat contacten, maar voorlopig nog niet heel concreet. Ik wil natuurlijk het liefst van al zo snel mogelijk voetballen, maar ondertussen onderhoud ik in mijn eentje mijn conditie.”

Meetrainen deed hij ook al bij zijn ‘oude club’ KSV Oostkamp. Maar de competitie in het amateurvoetbal nadert met rasse schreden. “Ik sta voor veel open, zolang het maar een ambitieus project is”, zegt Stan die de afgelopen twee seizoen ook prof was. In zijn eerste jaar bij SV Zulte Waregem moest hij het vooral stellen met invalbeurten (in eerste klasse), vorig jaar werd hij dus uitgeleend aan Lokeren-Temse. “Ik heb hun eerste wedstrijd gevolgd. Ze verloren die, maar het komt daar wel goed”, zegt Stan. Ook SVZW is het seizoen in 1B met een nederlaag begonnen. “Maar ik zie dat ze ondertussen ook al versterking hebben binnen gehaald.”

Stan Braem is een naam in het West-Vlaamse voetbal. Sinds hij op piepjonge leeftijd debuteerde speelde hij al in alle reeksen van het Belgisch voetbal en werd hij doorgaans ook clubtopschutter. “Vorig jaar scoorde ik ook 16 keer, ik vond mezelf geen slecht seizoen draaien. Maar het is nu wachten op de juiste aanbieding. Panikeren doe ik nog niet, maar leuk is anders.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier