Club verliest voor het eerst, AA Gent te sterk

Anderson Niangbo viert na zijn goal. BELGA © belga
Valerie Van Avermaet

Vijf goals, twee strafschoppen en Club Brugge dat voor het eerste deze voorbereidingsperiode verliest.Club en AA Gent maakten er een leuke oefenpot van die eindigde op 2-3 voor de Buffalo’s.

De oefenwedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van afgelopen seizoen eindigde op 2-3 voor AA Gent. De wedstrijd ging meteen goed op en neer. Clement had opnieuw vertrouwen in het spitsenduo Badji-Okereke.Bij Gent kregen nieuwe aanwinsten De Bruyn en Nurio speelgelegenheid. Voorin koos Thorup voor Niangbo en Mbayo, terwijl er heel wat vaste aanvalswaarden ontbraken. David, allicht door de transferperikelen, maar ook Yaremchuck en Depoitre waren er onder andere niet bij.

Veel aanvalslust

Bij beide ploegen bleek al snel waarom voor die aanvalsduo’s werd gekozen. Na 8 minuten verstuurde Diatta een goede center over de grond. Kaminski miste de bal en Badji die uitstekend positie had gekozen, schoof het leer binnen.

Drie minuten later kreeg Gent een wel zeer lichte penalty cadeau. Deli raakte amper een Gents been, toch ging de bal op de stip. Niangbo stuurde Mignolet de foute kant op en hing de bordjes weer gelijk, 1-1. Net voor de koffiepauze haalde Niangbo hard uit. De bal vloog prompt in de winkelhaak. De Buffalo’s op voorsprong.

Youssouph Badji aan het vieren na een van zijn doelpunten. BELGA
Youssouph Badji aan het vieren na een van zijn doelpunten. BELGA© BELGA

Direct na rust vond Badji opnieuw de weg naar het doel. De 18-jarige spits werkte een voorzet van Sobol goed af. Roef was kansloos. De Senegalees blijft maar scoren en zit al aan 4 goals in deze voorbereidingsperiode. Balanta en Mata maakten overigens hun terugkeer.

Gemiste penalty

Gent kreeg snel een reuzekans om opnieuw op voorsprong te komen. Mohammadi mikte op de lat waarna de bal in of net uit het doel botste. De scheidsrechter besliste: geen doelpunt. De videobeelden schepten geen duidelijkheid. Uiteindelijk was het de 18-jarige Samoise die de 3-2 eindstand vastlegde. Club kreeg twee minuten voor tijd nog een strafschop door handspel, maar Schrijvers liet dé kans op de 3-3 liggen.AA Gent, zonder enkele sterkhouders, is zo de eerste ploeg die in deze voorbereidingsperiode Club kan kloppen.

Opstelling Club Brugge (eerste helft): Mignolet, Kossounou (60′ Mata), Deli (60′ Mechele), Sobol (60′ Voet), Mitrovic (60′ Ricca), Diatta (60′ Van Den Keybus), Vormer (60′ Balanta), Rits (60′ Schrijvers), Vanaken (60′ De Ketelaere), Badji (60′ Krmencik), Okereke (60′ Openda).

Opstelling AA Gent (eerste helft): Kaminski (45′ Roef), Ngadeu (45′ Mohammadi), Plastun (77′ Diedhiou), Owusu (65′ Marreh), Odjidja (65′ Samoise), Niangbo (45′ Mbayo), Castro Montes (45′ Arslanagic), De Bruyn (77′ Cissé), Mbayo (30′ Kvilitaia), Kums (65′ Parmentier), Nurio (45′ Botaka).

Gele kaarten: 32′ Plastun

Doelpunten: 8′ 47′ Badji, 12′ (pen.) 42′ Niangbo, 79′ Samoise