Club NXT boekt ruime zege in Leipzig

Cisse Sandra. © (Foto BELGA)

De U19-ploeg van Club Brugge heeft dinsdagnamiddag met 1-4 gewonnen op bezoek bij RB Leipzig op de tweede speeldag in groep A van de UEFA Youth League.

Bij de rust gaf het scorebord 1-1 aan. Robin Friedrich opende de score voor de thuisploeg in de 32e minuut. Vier minuten later lukte Lynnt Audoor de gelijkmaker.

Na de pauze scoorde Cisse Sandra (61., 78.) nog twee keer voor de Bruggelingen. Invaller Chemsdine Talbi (90.+4) legde de eindstand vast in de blessuretijd.

Op de eerste speeldag speelde Club NXT 2-2 gelijk tegen Paris Saint-Germain. In de stand wipt blauw-zwart met 4 punten voorlopig naar de leidersplaats, voor Manchester City (3 ptn) en PSG (1). Leipzig is puntenloos laatste. Om 16u staat PSG nog tegenover Manchester City.

De groepswinnaar stoot door naar de achtste finales. De runner-up plaatst zich voor de play-offs, met als inzet een stek bij de laatste 16.

De A-ploeg van Club Brugge staat dinsdagavond om 21u in de Red Bull Arena tegenover Leipzig op de tweede speeldag in Champions League-groep A.