Club Brugge-spits tweemaal trefzeker bij zege Jonge Belgen op EK U17

De nationale ploeg voor spelers onder 17 jaar heeft maandag in Longford zijn tweede poulewedstrijd op het EK in Ierland gewonnen. De jonge Duivels haalden het met 3-0 van Griekenland.

Thibo Baeten zit aan 3 doelpunten in 2 wedstrijden. © Sportsfile via Getty Images

Chris Kalulika (21.) van Anderlecht opende voor de Belgen de score. Toen Thibo Baeten (42.) van Club Brugge even voor halfweg de score verdubbelde, zaten de jonge Duivels op rozen. Baeten (90.+1) zette in de extra tijd de 3-0 eindstand op het bord.

De jongens van bondscoach Bob Browaeys openden het toernooi vrijdag met een 1-1 draw tegen Tsjechië. Met vier punten staan ze in poule A aan kop, voor Ierland, Griekenland en Tsjechië (allen 1 punt). Ierland en Tsjechië treffen mekaar later maandag in Waterford. Het laatste groepsduel tegen Ierland, in Dublin, volgt donderdag. Griekenland kijkt dan op hetzelfde moment Tsjechië in de ogen.

De eerste twee van elke groep stoten door naar de kwartfinales. De top vier van het EK verzekert zich van een deelnamebewijs voor het WK, later dit jaar in Brazilië. Het vijfde Europese ticket wordt verdeeld in een minitoernooi met de vier verliezende kwartfinalisten.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.