Club Brugge lijdt eerste puntenverlies in 2021

Club's Daniel Perez en Charleroi's Dorian Dessoleil strijden om de bal.©BRUNO FAHY BELGA

Club Brugge moest zich tevreden stellen met een puntje in de inhaalwedstrijd op Charleroi. Brugge begon flitsend aan de partij en kwam al snel op voorsprong nadat Desolleil een bal van Vanaken in eigen doel verlengde. Nadien bloedde de partij dood met bijzonder weinig mogelijkheden. In het absolute slot kopte Nicholson de gelijkmaker binnen.

Het laatste puntenverlies van Club Brugge in de competitie dateert al van 20 december. Sindsdien volgden tien opeenvolgende zeges. Philippe Clement had dan ook weinig redenen om zijn geoliede machine te wijzigen. Mitrovic kwam wel in de ploeg voor de geschorste Kossounou, zijn eerste basisplaats in de competitie in bijna veertien maanden! Voorin kreeg Badji toch de voorkeur op Pérez, hoewel hij vorige week al na een half uur werd gewisseld.

Vroege voorsprong

Charleroi had op de openingsspeeldag nog gewonnen op het veld van Club Brugge. Morioka strafte toen een foutje van Mechele af. Inmiddels zijn de machtsverhoudingen danig gewijzigd. Blauw-Zwart staat een straatlengte los terwijl Charleroi wellicht niet eens in play-off 2 zal belanden. Dat contrast werd ook op het veld al snel duidelijk. Club heerste en verdeelde vanaf het eerste fluitsignaal.

Al na zeven minuten stond de openingsgoal op het bord, weliswaar na heel veel defensief geklungel. Vranjes kon onvoldoende wegkoppen, doelman Descamps kwam te slap in en kapitein Dessoleil werkte de scherpe bal van Vanaken in eigen doel. Brugge was gretiger en deed Charleroi aanvankelijk naar adem happen. Het duurde bijna een half uur alvorens de thuisploeg het evenwicht enigszins kon herstellen.

Een streep van Dessoleil zette Mignolet voor de eerste keer aan het werk. Club met een verdiende voorsprong de rust in maar na de vroege voorsprong kwam het ondanks het veldoverwicht niet meer tot kansen.

VAR vergeet strafschop

Badji maakte weer geen overweldigende indruk en zijn match stopte dit keer na 45 minuten. Charles De Ketelaere mocht zijn eerste minuten maken na zijn coronabesmetting. Hij moest voorin zorgen voor meer balvastheid. Charleroi was dit keer wel bij de les en Mignolet had de nodige moeite met een kopbal van Vranjes.

De partij werd potiger en een duidelijke overtreding op Sobol in de rechthoek resulteerde niet in een logische strafschop. Vreemd genoeg kwam ook de VAR niet tussen. Inmiddels kwam ook Pérez tussen de lijnen nadat Chong een stevige tik kreeg van Vranjes.

Gelijkmaker in slotminuut

Oogstrelend en flitsend was het al lang niet meer. De wedstrijd vervelde stilaan tot een partij knokvoetbal. Noa Lang had zijn dagje niet, hij was te weinig in het spel betrokken en zijn kenmerkende snedige acties bleven uit. In het slot kwam Rits in zijn plaats om de voorsprong te bestendigen. Balanta daarentegen blonk wel uit als breker op het middenveld. De gelijkmaker van Charleroi strandde op de paal via een schot van de ingevallen Botaka. In de 90ste minuut werd het uiteindelijk toch nog 1-1. Nicholson kopte van dichtbij een hoekschop voorbij Mignolet. Geen elfde opeenvolgende zege dus, Brugge staat wel nog steeds 16 punten los met een wedstrijd minder.

(JT)

Opstelling Charleroi: Descamps, Dessoleil, Vranjes, Kipre (84’ Berahino), Kayembe, Gillet (76’ Benchaib), Ilalmaharitra, Van Cleemput (64’ Botaka), Bruno (64’ Gholizadeh), Nicholson, Fall.

Opstelling Club Brugge: Mignolet, Sobol, Mechele, Mitrovic, Mata, Balanta, Vormer, Vanaken, Lang (80’ Rits), Badji (46’ De Ketelaere), Chong (62’ Pérez).

Gele kaarten: 57’ Dessoleil, 63’ Kipre, 92’ Vranjes.