Clement gelooft in een nieuwe stunt op veld RB Leipzig

© (Foto BELGA)
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Na de onwaarschijnlijke partij tegen PSG die een punt opleverde, wacht Club Brugge vanavond alweer een aartsmoeilijke uitdaging. RB Leipzig, de nummer twee uit de Duitse competitie vorig seizoen, wordt een lastige tegenstander. “Maar het geloof is er”, aldus Clement.

De Duitsers begonnen nochtans aarzelend aan het nieuwe seizoen. Een nieuwe coach, een ander spelsysteem leidde ertoe dat Red Bull startte met een 4 op 15. Afgelopen weekend werd Hertha Berlijn weggezet met een 6-0. Philippe Clement zag inmiddels heel wat wedstrijden van de tegenstander van deze avond. “Ze speelden tegen Bayern Munchen een heel goede wedstrijd die ze met 4-1 verloren maar het kon even goed omgekeerd zijn. Afgelopen weekend viel alles in zijn plooi, ook omdat ze hun manier van spelen wat aanpasten. We gaan zien of ze met drie of vier verdedigers starten. Maar wij gaan uit van onze eigen kwaliteiten, dat heeft ook het verschil gemaakt tegen PSG. Als je je helemaal aanpast aan de tegenstander, kom je niet aan hun doel.”

‘Sterk in omschakeling’

Ook Hans Vanaken gelooft in een nieuwe stunt: “Met de kwaliteit die we hebben, kunnen we elke ploeg pijn doen. Het gevaar komt bij ons van verschillende kanten. Als je PSG, een van de beste ploegen ter wereld, in de problemen kan brengen dan moet dat tegen gelijk welke ploeg mogelijk zijn.” Het spelbeeld zal wellicht anders zijn dan tegen de Parijzenaars. “Ik verwacht dat ze iets meer vanuit de pressing gaan spelen. Het is een ploeg die heel sterk is in de omschakeling terwijl PSG meer op balbezit en individuele flitsen teerde. We gaan daar iets proberen tegenover te zetten vanuit onze eigen filosofie.”

‘Meer stunts nodig’

Bij de tegenstrever wordt het vooral uitkijken naar Christopher Nkunku. Op de openingsspeeldag scoorde hij een hattrick op Manchester City en ook afgelopen weekend was hij twee maal trefzeker. “Het is een toekomstige ster”, aldus Clement. “Hij gaat het nog ver brengen maar wij hebben ook spelers die nog ver zullen geraken. Een gelijkspel deze avond is een stunt, winnen een nog grotere stunt. Ik heb al veel Europese campagnes met Club Brugge meegemaakt. Gewoonlijk is er dan één stunt per seizoen, die hebben we nu al gehad. Twee stunts zou een grote stap vooruit zijn. De grootste stap zou minstens drie keer stunten zijn in deze poule, dan ga je naar een ander niveau.” Maar eerst te beginnen dus met een mogelijke nieuwe stunt vanavond om 21 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.