Christ Vandevijvere ziet rol als nieuwe T1 van SK Roeselare-Daisel volledig zitten: “Wil deze kans met beide handen grijpen”

Christ Vandevijvere zal in eerste provinciale ook zijn ex-ploeg KSV Diksmuide mogen bekampen.©Marnix Goemaere / VDB VDB
Christ Vandevijvere zal in eerste provinciale ook zijn ex-ploeg KSV Diksmuide mogen bekampen.©Marnix Goemaere / VDB VDB
Wouter Vander Stricht

Christ Vandevijvere volgt Maxim Vandamme op als trainer van SK Roeselare-Daisel. De Ledegemnaar legde om privéredenen nog voor het seizoen begon zijn taken neer, uit het kransje kandidaat-opvolgers koos het bestuur van SKRD de 47-jarige Christ Vandevijvere. “Ik ben blij met deze kans en wil met hard werken hier de sportieve ambities helpen waarmaken.”

Christ Vandevijvere was zelf spits in het provinciale voetbal en doorzwom er heel wat voetbalwatertjes. “Ik heb inderdaad bij heel wat clubs gespeeld. Ik bewaar goede herinneringen aan FC Tielt, nog voor de fusie tot VV Tielt en SK Oostnieuwkerke, waar ik telkens topschutter van de reeks werd. Ik speelde ook nog bij Boezinge en WS Lauwe en met Zwevegem werden we kampioen. Ook mijn periode SK Westrozebeke en het contact met de voorzitter koester ik. En bij SC Menen speelde ik zelfs nog onder Maxim Vandamme, de man die ik hier nu opvolg.”

Aan mijn vertrek bij KSV Diksmuide hou ik een wrang gevoel over

Mocht Maxim de handdoek niet gegooid hebben, dan was er nu geen sprake van Christ Vandevijvere op Schiervelde. “Dat besef ik uiteraard ook, ik wil deze kans dan ook met beide handen grijpen. Ik moest op zoek naar een nieuw team nadat mijn contract bij KSV Diksmuide niet verlengd werd.” En daar houdt hij toch wat een wrang gevoel aan over. “In mijn eerste seizoen bij de club, waar 25 van de 30 matchen gespeeld waren, stonden we met zeven punten voorsprong aan de leiding. We mochten toen ook promoveren en dit seizoen pakten we 9 op 12 in de vier matchen die we in eerste provinciale mochten afwerken.”

Door corona werd de competitie eerst stil gelegd en later geannuleerd. “Ik hoorde maandenlang niets van de club tot ik in januari bij het bestuur werd gesommeerd. Ik moest er financieel inleveren, iets waarin ik me wel kon vinden, maar niet in de mate waarin dit moest gebeuren. Uiteindelijk is de club met Allan Deschodt komen aandraven. Alle begrip daarvoor, Allan is als ex-speler en ex-trainer van KSV Diksmuide en woont ook vlakbij. Maar ik had liever gehad dan men dan open kaart met mij had gespeeld.”

Weinig beweging op de trainersmarkt

Zo kwam Christ Vandevijvere, die eerder al aan de slag was als coach bij KFC Langemark, SK Staden, OMS Ingelmunster, SVD Kortemark en dus KSV Diksmuide, zonder team te zitten. “Na dit coronajaar beweegt er weinig op de trainersmarkt. De meeste coaches blijven op post, zelfs diegene die een ontgoochelende start namen in de zeer korte competitie. Ik had wel contact met een ploeg ( KSK Ronse, red.), maar dat ging toen niet door. Misschien een geluk bij een ongeluk, want nu kan ik hier straks vlakbij mijn deur aan de slag.”

Vandevijvere groeide op in Deerlijk, maar volgde de liefde naar Hooglede waar hij nu al 16 jaar woont. “SKRD wilde ook iemand uit de regio, dat past dus perfect. Ik denk dan mijn profiel ook bij de nieuwe club past. Ik ben ambitieus, maar wil mijn doelen vooral realiseren zonder luid te roepen, maar door hard te werken.”

Eigen accenten

Bij SKRD krijgt Vandevijvere met Peter Vancraynest (T2) en keepertrainer Filip Van Steenbrugge, twee ervaren collega’s in de trainersstaf. “De voorbereiding en de oefenmatchen waren al uitgetekend. 90 procent zullen we daarvan behouden, maar ik wil ook mijn eigen accenten leggen. Het wordt ook een wat atypische voorbereiding, de jongens zullen acht maanden niet gevoetbald hebben.”

De spelerskern kent niet veel geheimen voor de nieuwe oefenmeester. “Van de 27 spelers in de A-kern ken ik er 22. Die andere vijf moeten niet wanhopen, bedoeling is dat ik iedereen beter leer kennen. Er schuilt zeker kwaliteit in deze groep, maar we zullen vooral met hard werken een hecht team moeten smeden. En dan is veel mogelijk.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.