Christ Vandevijvere en KSV Diksmuide (1) gaan uit elkaar, ook T2 Guy Deltombe vertrekt

Christ Vandevijvere.© foto Bart
Christ Vandevijvere.© foto Bart
Redactie KW

Christ Vandevijvere vertrekt bij KSV Diksmuide A. De trainer en het bestuur gaan in onderling overleg uit elkaar. Een opvolger is er nog niet, maar het bestuur zoekt iemand die onder meer jeugdspelers kan laten doorstromen. Intussen bevestigde de club dat de samenwerking met T2 Guy Deltombe stopt.

De besprekingen met Christ Vandevijvere (46) mondden uit in een einde van de samenwerking. “Ze hebben me een voorstel gedaan, waar ik me niet kon in vinden”, zegt Christ. “Ik ben 24/7 bezig met voetbal en was bereid om in te leveren gezien de coronacrisis. Maar het voorstel was te nemen of te laten en ik vond het niet voldoende. Met de titel vorig seizoen en de goede start dit seizoen kan ik tevreden terugblikken op mijn passage.”

“We gaan niet met ruzie uit elkaar”, benadrukt secretaris Noël Vanacker. “Christ heeft een grote verdienste voor onze club. Ik vind het spijtig, maar het is nu zo.”

Christ volgde destijds Benny Jonckheere op en pakte vorig seizoen dus de titel met de club in tweede provinciale. “Het kampioenenfeest hebben we nog altijd te goed”, lacht de secretaris. “Het is de bedoeling dat Christ het seizoen nog uitdoet. Maar dan moet de competitie nog hervatten en dat ziet er toch niet zo goed uit.”

Een opvolger is er nog niet en intussen raakte het nieuws ook bekend dat de samenwerking met T2 Guy Deltombe stopt. “De zoektocht zal snel gestart worden. Ik kan geen namen noemen, maar qua profiel zijn we op zoek naar een hoofdtrainer die onder meer jeugdspelers kan laten doorstromen. Ook naar een nieuwe T2 wordt gespeurd.”

(API)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.