Cercle Brugge wil garanties voor eigen stadion

Redactie KW

Cercle Brugge nam kennis van de stadionkeuze van Club Brugge. Voor de Vereniging is het belangrijk dat de stad Brugge beide organisaties op een gelijke manier ondersteunt voor wat betreft hun respectievelijke stadiondossiers. Volgens burgemeester De fauw (CD&V) zal Cercle nooit zonder stadion vallen, al is de voorgestelde locatie langs de Blankenbergse Steenweg nog geen zekerheid.

Cercle Brugge zal constructief blijven meewerken. Uiteraard dient dit gepaard te gaan met de nodige garanties, zowel om haar eigen definitieve project te kunnen concretiseren als in de tussentijd haar activiteiten ongestoord te kunnen verderzetten, dit zowel voor het eerste elftal, de belofteploeg als de jeugd. “We hopen om dit najaar tot concrete beslissingen met de nodige garanties te kunnen komen”, klinkt het in een officiële mededeling.

Groen-zwart was destijds met enkele alternatieve voorstellen gekomen, zoals een uitgewerkt renovatievoorstel voor het Jan Breydelstadion, een voorstel tot een nieuw multifunctioneel stadion op de Jan Breydelsite, alsook onderzochten ze de mogelijkheid van alternatieve locaties die vlot te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer bereikbaar waren, zoals het Kanaaleiland.

Blankenbergse Steenweg

Volgens stad Brugge was dit niet realiseerbaar en kreeg Cercle Brugge in januari, nadat bekend raakte dat Club Brugge in Sint-Andries zou blijven, van de stad de mondelinge toewijzing van een stuk landbouwgrond langs de Blankenbergse Steenweg, waar Club met plezier afstand van deed.

Cercle verzet zich daar niet tegen. Als groen-zwart er een multifunctioneel stadion kan bouwen en het ook zelfbedruipend kan maken, kan die site volgens groen-zwart een topbestemming worden, maar bij Cercle willen ze dus eerst de nodige garanties.

Stad Brugge zal, zoals dat tot op vandaag met alle partijen het geval is, verder met beide voetbalploegen gesprekken voeren om tot een goede afstemming te komen. Volgens burgemeester De fauw zal Cercle nooit zonder stadion vallen.

Beroepsprocedures

“Cruciaal element blijft het arrest van de Raad van State dat een definitieve uitspraak doet over beroepen tegen de ruimtelijke bestemming van onder andere de site Blankenbergse Steenweg. De laatste pleidooien in de lopende procedure vinden begin september plaats, wat de hoop doet ontstaan dat er uiterlijk tegen eind september eindelijk duidelijkheid zal verschaft worden door de Raad van State. Dat zal dan opnieuw een volgende noodzakelijke stap zijn richting totaaloplossing voor beide ploegen”, aldus De fauw.

“Mocht het Jan Breydelstadion afgebroken worden voordat Cercle een nieuwe thuisbasis heeft, kan de ploeg tijdelijk in het nieuwe stadion van Club Brugge spelen.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier