Cercle Brugge wint eerste oefenwedstrijd tegen Damme met 0-4

Redactie KW

Cercle Brugge begon woensdag met een eerste gezamenlijke training als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Naast enkele nieuwe aangetrokken spelers stonden ook drie testers op het oefenterrein.

De testers stonden ook zaterdagavond in Damme op het wedstrijdblad, met uitzondering van de geblesseerde Yannick Reuten. SVV Damme speelt komend seizoen in eerste provinciale. In vergelijking met de ploeg van vorig seizoen stonden bij aanvang met ondermeer Cédric Simoens, Aaron Belpaire en Bram Vandenbussche slechts enkele spelers aan de aftrap. Voor deze laatste was het een weerzien met de vereniging waar hij als profvoetballer carrière maakte. Ook nieuwkomer Denzel Heindrickx is bij Damme een gewezen jeugdspeler van groen- zwart.

Voor circa tweehonderd supporters en voorbij trekkende onweerswolken opende Jutten voor Cercle in het openingskwartier de score. De hangende spits besloot kort daarna nog eens op doelman Van der Borght. Naudts kopte nog een hoekschop voorlangs.

Cercle startte de tweede helft met uitzondering van doelman De Bie met tien nieuwe veldspelers. Het was echter tot in de 70ste minuut wachten tot de score werd verdubbeld. Yagan zorgde hiervoor met een gekruist schot dat via de verste staander binnen ging. Damme begon meer nieuwkomers tussen de lijnen te brengen, waaronder enkele jongeren en vluchtelingen uit het kamp in Sijsele, die op die manier hun debuut maakten. De wedstrijd zakte in spelpeil. Fabris trapte een afstandschot op de dwarsligger, Van de Velde, tien minuten voor tijd, en Simoens, in de slotseconden, zorgden voor de eindscore.

(ACR)

SVV Damme- Cercle Brugge 0-4.

Doelpunten : 14′ Jutten 0-1, 70′ Yagan, 79′ Van de Velde 0-3, 90′ Simoens 0-4.

SVV Damme startte met Van der Borght, Simoens, Belpaire, Bindels, Cherlet, Claeys, Okwor, Vandegeuchte, Heindirckx, Okeba, Vandenbussche.

Cercle eerste helft: De Bie, Vanbelle, Jutten, Naudts, Galvez-Lopez, Bourdin, Verkindere, Coussement, Van Roose, Haroun en De Schryver ?

Cercle tweede helft : De Bie, Luissint, Dewaele, Janssens, Khchab, Fabris, Maertens, Simoens, Van de Velde, Yagan en Onwuzurumba.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.