Cercle Brugge voelt zich gediscrimineerd over ingehouden solidariteitsbijdragen

Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere. © Foto Bart
Redactie KW

Voorzitter Vincent Goemaere haalt uit naar de Pro League omdat die Cercle Brugge uitsloot voor de compensatie- en solidariteitstussenkomsten. Reden is dat men door overmacht de spelers in technische werkloosheid plaatste.

Volgens de voorzitter is het de taak van de Pro League de belangen van àl zijn clubs te verdedigen. “Het is geen populaire maatregel die we inriepen, maar het is als onderneming ook onze plicht om als een goede huisvader te handelen. Ik wil onze medewerkers over enkele maanden ook nog een toekomst kunnen verzekeren”, zegt Vincent Goemaere.

“Dat de Pro League ons nu discrimineert, vind ik een brug te ver en dat heb ik voorzitter Croonen ook laten weten. De Pro League heeft zelf aanvankelijk gemeld dat technische werkloosheid door overmacht één van de overheidsmaatregelen was waarop de clubs zich konden beroepen. Wij vonden het nodig deze in te roepen om de continuïteit van onze club te kunnen garanderen in deze uitzonderlijke situatie, waarvan niemand weet of ze binnen de twaalf maanden helemaal opgelost geraakt.”

Verliezen geleden

“Misschien nog veel erger is dat we ook niet meedelen in de compensatiebijdragen, terwijl wij toch ook verliezen hebben geleden omdat die laatste thuismatch tegen KV Oostende niet gespeeld kon worden. We hebben het recht om dat op te eisen. Dat moet zeker nog eens besproken worden in de Pro League.”

Cercle hoopt ondertussen om binnenkort zijn spelers uit die technische werkloosheid te kunnen halen. “We hebben een aantal voorstellen gedaan, maar het is niet evident door de verschillende contracten. Het gaat de goede kant op en ik hoop snel te kunnen aankondigen dat het gelukt is”, besluit Goemaere. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.