Cercle Brugge haalt Portugees bij het Engelse Hull City

Leonardo Da Silva Lopes © Cercle Brugge
Redactie KW

Leonardo Da Silva Lopes (21) ondertekende bij groen-zwart als een centrale middenvelder een contract voor vier seizoenen.

Leonardo Da Silva Lopes (1m68) werd in Hull herenigd met de Noord-Ierse coach Grant McCann. Beiden leerden elkaar kennen bij Peterborough United waar de Portugese middenvelder een groot deel van zijn jeugdopleiding had.

Da Silva Lopes, geboren in Lissabon, arriveerde op 12-jarige leeftijd in Engeland met zijn moeder, broer en zus, en werd twee jaar later opgemerkt door Peterborough United. McCann was er destijds coach van de U15 en raadde Leonardo onmiddellijk aan bij de toenmalige Peterborough-baas Darren Ferguson, zoon van de alom bekende Alex Ferguson.

Die aanbeveling leek te werken, want Da Silva Lopes debuteerde in 2015 op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal in de League One. Na iets meer dan honderd wedstrijden voor Peterborough trok de hooggewaardeerde box-to-box-middenvelder naar Wigan Athletic. Zijn periode daar leek echter frustrerend, omdat hij slechts drie keer voor de Latics uitkwam. De middenvelder trok dan in januari 2019 op huurbasis naar Gilligham. Daar scoorde hij een keer in veertien matchen. Het seizoen daarop ging hij naar Hull City in de Engelse tweede klasse, goed voor twee goals in veertig wedstrijden.

Er was in januari van dit jaar interesse van Red Bull New York op aangeven wellicht van Paul Mitchell, huidig technisch directeur van AS Monaco en Cercle. McCann kon de Portugees echter overtuigen om bij Hull te blijven. Nu deze club is gedegradeerd uit de Championship naar de derde klasse leek een buitenlands avontuur hem niet langer in de weg te staan en koos hij voor Cercle Brugge. Bij de Vereniging ziet Da Silva fysiektrainer Eddie Lattimore terug. Die groeide op in de buurt van Peterborough en deed later een stage in de academie van Peterborough United voordat hij naar Tottenham Hotspur verhuisde.

Cercle Brugge speelt zondag op Anderlecht en probeert Da Silva Lopes speelgerechtigd te krijgen voor die wedstrijd.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.