Cercle Brugge haalt met Giulian Biancone een publiekslieveling terug

Giulian Biancone speelde tijdens de voorbereiding met AS Monaco tegen Cercle. © (Foto Cercle Brugge)
Redactie KW

Giulian Biancone verlengt zijn contract bij AS Monaco tot 2024 en wordt voor dit seizoen opnieuw aan Cercle Brugge uitgeleend. De verdediger ontpopte zich vorig seizoen tot een geliefd speler.

De transfermolen draait op volle toeren en ook Cercle Brugge blijft op het einde van dit mercato druk bezig met enkele dossiers. Groen-zwart haalde voor dit seizoen al volgende spelers in huis : Thomas Didillon, Alexander Corryn, Serge-Philippe Raux-Yao, David Bates, Jean Harisson Marcelin, Franck Kanouté, Leonardo Da Silva Lopes, Iké Ugbo en Anthony Musaba.

Daar komt nu dus met Giulian Biancone een tiende speler bij. Al is hij niet zo nieuw. De jonge vleugelverdediger was vorig seizoen reeds door AS Monaco aan groen-zwart uitgeleend. Hij was toen goed voor 25 matchen, een mooie goal op Waasland-Beveren en had tevens een mooi aandeel in de operatie redding onder leiding van trainer Bernd Storck.

U19 international

Biancone maakte voor deze competitie de voorbereiding met AS Monaco mee met enkele invalbeurten. Het voorbije weekend was hij met ASM zelfs titularis op verplaatsing bij Brest, 1-0 verloren. De 20-jarige Fransman, een voormalige U19 international, verlengde nu zijn contract in het Prinsdom tot 2024. Als rechtsachter moet hij bij Cercle de concurrentie aangaan met Robbe Decostere die uit de eigen opgeleide jeugd komt. Na Marcelin en Musaba is Biancone de derde speler van AS Monaco bij groen-zwart.

AS Monaco liet ondertussen Yoann Etienne gaan. De 23-jarige linksachter werd in het seizoen 2018-19 uitgeleend aan Cercle Brugge en keerde naar het zuiden van Frankrijk terug waar hij vorig seizoen uitkwam voor de B-ploeg van Monaco. Nu wordt de Fransman opnieuw uitgeleend aan promovendus Lorient, dat tevens de ploeg is van gewezen Cercledoelman Paul Nardi. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier