Bruggeling Charles De Ketelaere opnieuw bij Rode Duivels

Charles De Ketelaere is opnieuw geselecteerd bij de Rode Duivels. © BELGA/BRUNO FAHY

Bondscoach Domenico Tedesco neemt Koni De Winter op in zijn selectie voor de vriendschappelijke wedstrijden in Ierland (zaterdag 23 maart in Dublin) en Engeland (dinsdag 26 maart in Londen). De 21-jarige centrale verdediger van Genoa is de enige nieuwkomer in de groep van 25 spelers. Bruggeling Charles De Ketelaere is er ook opnieuw bij.

In vergelijking met de vorige interlandperiode in november is Charles De Ketelaere, op dreef bij Atalanta, er ook opnieuw bij. Ameen Al-Dakhil (Burnley), de geblesseerde Yannick Carrasco (Al-Shabab) en Alexis Saelemaekers (Bologna) vallen af.

Meunier

Thomas Meunier viert na een jaar afwezigheid zijn terugkeer bij de nationale ploeg. De 32-jarige rechterflankverdediger komt sinds zijn transfer begin februari naar Trabzonspor weer vaker aan spelen toe.

Mile Svilar wordt niet opgeroepen. De 24-jarige doelman speelt zich steeds meer in de kijker bij AS Roma, waar hij teamgenoot is van Romelu Lukaku, en legde onlangs een selectie voor Servië naast zich neer. Maar volgens Tedesco kan hij niet voor België uitkomen omdat hij al een oefeninterland speelde voor Servië.

Oefenduels

Voor de Rode Duivels vormen de oefenduels tegen Ierland en Engeland de start van de laatste rechte lijn richting het EK van komende zomer in Duitsland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier