Bjorn Taillieu (SV Moorsele B) hoopt op mirakel

Bjorn Taillieu ziet het somber in. Die titel, dat lukt niet meer. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Vorige week zette SV Moorsele B de topper op Jong Helkijn met een 1-2 zege naar zijn hand, dacht zich reeds kampioen. Maar de rood-witten van T1 Bjorn Taillieu geraakten vorig weekend niet voorbij een taai Kuurne B, terwijl Helkijn met de volle buit terugkwam van Desselgem. Bijgevolg is de situatie helemaal omgeslagen.

De ene speeldag is de andere niet. SV Moorsele B weet ervan mee te spreken. Vorige week wonnen de rood-witten op Jong Helkijn de topper met de eerste plaats als inzet. Omdat Moorsele, weliswaar met een overwinning meer, samen met Bellegem aan de leiding kwam, lag de titel voor het grijpen. Maar vorige zondag bleef Moorsele thuis tegen Kuurne B op een 1-1 gelijkspel steken.

Omdat Helkijn met 2-4 ging winnen op WS Desselgem, zijn de titelkansen nu volledig gekeerd. In tegenstelling tot vroeger, toen twee ploegen met hetzelfde aantal punten en gewonnen wedstrijden alsnog een testwedstrijd moesten spelen, zijn nu de gewonnen wedstrijden doorslaggevend. Als ook die gelijk zijn, zoals nu met Moorsele en Helkijn, is het doelpuntensaldo bepalend. En op dat vlak doet Helkijn het drie goals beter dan de rood-witten.

Eindronde

“Wij hebben ons lot niet meer in eigen handen”, beseft T1 Bjorn Taillieu. “Ik vrees dat we de eindronde zullen moeten spelen. Jammer dat we dit nog uit handen gaven. Zondag moeten wij het nog opnemen tegen de nummer vijf Dentergem, terwijl Helkijn het voor eigen volk mag doen tegen staartploeg Sparta Heestert B. Het kan nog, maar dan zal voor ons alles wel moeten meezitten.”

“Uiteraard overheerste ontgoocheling na de wedstrijd en het gelijkspel tegen Kuurne. Dat wij veel meer verdienden, daaraan hebben wij nu geen boodschap. Je weet maar nooit hoe een olifant een haas vangt, maar onze titelkansen zijn er heel wat minder door geworden. Als we de stap naar derde willen zetten, zal het hoogstwaarschijnlijk via de eindronde moeten gebeuren.”

“Jammer, maar helaas. Anderzijds, na de degradatie vorig seizoen hebben we met een quasi volledig nieuwe ploeg de verwachtingen overtroffen. We kunnen best tevreden zijn over het afgelegd parcours. Alleen spijtig dat we heel waarschijnlijk niet de kers op de taart zullen kunnen zetten. Tenzij er alsnog een klein voetbalmirakel gebeurt”, besluit Taillieu. (AVW)

Zondag 28 april om 15 uur: KZ Dentergem SV Moorsele B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier