Club Brugge kegelt SK Deinze vlot uit beker

De spelers van Club vieren hun overwinning. © KURT DESPLENTER BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de beker ten koste van SK Deinze. Na een vroege uitsluiting bij de bezoekers was het eenrichtingsverkeer. Toch was het wachten tot de tweede helft voor de verlossende treffer viel via Izquierdo. In het slotkwartier voegde Dost nog twee goals toe waardoor het al bij al toch een gemakkelijke zege werd.

Clement liet een aantal sterkhouders rusten in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Vormer en De Ketelaere zaten zelfs niet in de kern, certitudes zoals Mignolet, Vanaken en Lang zaten op de bank. Lammens kreeg zijn eerste speelminuten in doel nadat hij zowel tijdens de Supercup als de openingsspeeldag van de competitie tussen de palen stond. Uitkijken was het ook naar Cisse Sandra, de jonge middenvelder liet al heel wat mooie dingen zien bij Club NXT. Halverwege de eerste helft kreeg de youngster een prima mogelijkheid om de score te openen, maar via doelman Vandenberghe werd het een hoekschop.

Snel rood

Bas Dost verscheen ook nog eens in de basis, zijn laatste basisplaats dateerde al van 1 augustus. Publiekslieveling Izquierdo was een andere aangename verrassing in de startelf. Club Brugge had geen goede herinneringen aan hun tegenstrever uit 1B. In 2018 werd Brugge verrassend uitgeschakeld door Deinze. Zo’n vaart liep het deze keer echter niet. Brugge nam van bij de start de partij in handen, Deinze werd ook niet geholpen door een vroege maar terechte rode kaart voor Bizimana die vol op de enkel van Mata stond. Ondanks de numerieke meerderheid volgde er geen karrenvracht aan kansen. Sandra had de grootste mogelijkheid en verder kwam Dost tot een paar kopballen.

Drie goals na rust

Geen goals dus in de eerste helft maar de ban werd snel gebroken na de rust. Izquierdo kon een voorzet van Sowah onder doelman Vandenberghe schuiven. Een zweem van opluchting op het gezicht van Clement want zo vlot ging het allemaal niet. Doelman Lammens kwam zelfs goed weg toen de bal niet op de stip ging na contact met Challouk. Het laatste halfuur mocht Nusa debuteren in het eerste elftal. Drie miljoen euro betaalde Brugge afgelopen zomer voor de 16-jarige flankspeler die op training telkens veel indruk maakt. Al na een paar minuten kreeg Nusa een prima mogelijkheid om zijn debuut op te vrolijken met een doelpunt maar Vandenberghe had nog een voetveeg in huis. Een kwartier voor het einde kwam die verdiende 2-0 er toch via Bas Dost, het zal de Nederlander deugd gedaan hebben. Een goede minuut later was Dost alweer aan het vieren na een prima voorbereidende actie van Nusa. Een moegestreden Deinze kon het allemaal niet meer belopen maar Brugge verzuimde het op de score nog verder op te drijven.

Opstelling Club Brugge: Lammens, Maouassa, Nsoki (71’ Ricca), Mechele, Mata, Mbamba (79’ Vanaken), Rits, Sandra, Izquierdo (71’ Lang), Dost (79’ Wesley), Sowah (63’ Nusa).

Opstelling Deinze: Vandenberghe, El Banouhi, Boone, Bizimana, Staelens (63’ Dansoko), Tarfi, Hendrickx (71’ Lecomte), Challouk, Prychynenko, Janssens, De Belder (71’ Abrahams).

Gele kaarten: 19’ Staelens, 40’ Prychynenko, 43’ Boone, 46’ Mbamba.

Rode kaarten: 18’ Bizimana.

Doelpunten: 48’ 1-0 Izquierdo, 75’ 2-0 Dost, 77’ 3-0 Dost.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.