Cercle Brugge bekert na eenvoudige zege tegen Tienen een ronde verder

Arne Cassaert wordt omhelsd door zijn ploegmaats nadat hij de 3-0 scoorde. © BELGA
Redactie KW

Groen-zwart had weinig moeite met KVK Tienen en zorgde na doelpunten van Denkey, Matondo en Cassaert voor de kwalificatie voor de achtste finales van de Croky Cup. Overigens de eerste thuiswinst voor Cercle Brugge dit seizoen. In de 1/8ste finales moet groen-zwart naar KV Mechelen.

Vorig seizoen geraakte Cercle Brugge in de Croky Cup tot in de kwartfinales waarin het tegen Anderlecht meer verdiende dan de nipte uitschakeling. Voordien ging groen-zwart voorbij OH Leuven en KV Oostende.

Negen andere namen

In die eerste wedstrijd nam Jimmy De Wulf het toen als ad-interim hoofdtrainer over van de ontslagen Paul Clement. In de ronde die daarop volgde koos de ondertussen aangestelde Yves Vanderhaeghe om net als De Wulf te kiezen voor spelers die aan weinig speelminuten toekwamen.

In vergelijking met de competitiewedstrijd tegen Standard stonden er bij Cercle maar liefst negen andere namen aan de aftrap. Enkel Da Silva Lopes en Matondo bleven hun basisplaats behouden.

Na amper twee minuten was er al een unieke mogelijkheid voor Matondo, hij week echter te ver van het doel weg om doelman Bouzian te kunnen verslaan. Hier kon de thuisploeg eigenlijk al vrij vlug afstand nemen van de club uit de eerste amateurklasse.

Terry Osei-Berkoe

De Suikerploeg voetbalde overigens met een rasechte Bruggeling in de basis. Terry Osei-Berkoe, zoon van gewezen Cerclespeler William Berkoe, werd als jeugdspeler bij groen-zwart en later ook bij Club Brugge omschreven als een talent.

De bezoekers trokken zich tot aan het applaus voor Miguel Van Damme in minuut zestien ondertussen meer in de organisatie en rekenden er voorin vooral op dat een lange bal eens goed zou vallen om in de buurt van Warleson te komen.

Lob met het hoofd

Groen-zwart stak ondertussen nog eens de neus aan het venster, een kopbal van Denkey ging naast. Iets voorbij het halfuur was het dan toch raak voor de spits uit Togo. Een voorzet van Utkus op rechts werd in zijn loop gestuurd en met een lob met het hoofd over de keeper zette hij Cercle verdiend op 1-0.

Tienen appelleerde even voor buitenspel. Een VAR was er niet en scheidsrechter Ken Vermeiren vond het een geldige goal. Kort voor de rust kwam daar nog een doelpunt bij. Matondo draaide zich centraal goed vrij van zijn verdediger en schoot overhoeks voorbij Bouzian.

Kevin Denkey tekende voor het eerste doelpunt.
Kevin Denkey tekende voor het eerste doelpunt. © BELGA

In de tweede helft nam bij Tienen Mputu, ex-Torhout en Knokke, voorin de plaats in van Osei-Berkoe. Een kwartier later werden bij Cercle met Hotic, Van der Bruggen en Cassaert drie nieuwe spelers ingebracht.

En meteen stond het 3-0. Cassaert stond moederziel alleen op een hoekschop van Hotic. De verdediger uit Kortemark raakte de bal maar half met het hoofd, maar toch dwarrelde het leer over de doellijn.

Eerste thuiszege

De honger leek nog niet gestild bij Cercle. Deze keer stond Bouzian wel op de goede plaats op een schot van Hotic. Zo hing een 4-0 eerder in de lucht dan een eerredder voor de bezoekers.

Ondanks dat er nog kansen genoeg waren voor groen-zwart om de score op te drijven, bleef het bij 3-0. Cercle gaat zo met een eerste thuiszege dit seizoen naar de volgende ronde. (ACR)

Cercle Brugge- KVK Tienen 3-0.

Cercle Brugge: Warleson, Decostere, Utkus (60’ Cassaert), Popovic, Miangue, Velkovski (77’ Ackx), Da Silva Lopes, Vanhoutte (60’ Van der Bruggen), Deman, Matondo (60’ Hotic), Denkey (67’Millan).

Doelpunten: 31’ Denkey 1-0, 43’ Matondo 2-0, 64’ Cassaert 3-0,

Gele kaarten: 7’ Osei-Berkoe, 38’ Utkus, 45’ Da Silva Lopes, 53’ Yagan,

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.