Arthur Soens is de nieuwe TVJO bij SCT Menen

(gf)
Alfons Vandewynckele
Alfons Vandewynckele Medewerker KW

Onlangs besloot het bestuur van SCT Menen afscheid te nemen van TVJO Kaleb Hundura. De zoektocht naar een vervanger was geen lang leven beschoren. Zijn opvolger werd gevonden in eigen rangen. Arthur Soens, speler van de eerste ploeg, neemt voortaan de fakkel in handen. “De jeugd wegwijs maken in het voetbal zit er bij mij ingebakken”, zegt de bijna 24-jarige Heulenaar.

Net als veel ploegen zet SCT Menen in op de jeugd. Maar omdat iedere club op zoek is naar goede leermeesters, is het niet simpel om de juiste mensen op de kop te tikken. Arthur Soens mag dan nog altijd maar 23 zijn, jeugd opleiden is wel zijn dada.

“Het afgelopen seizoen was ik techniektrainer bij de jeugd van Harelbeke”, vertelt de Heulenaar. “Toen ik in de gaten kreeg dat Sporting Menen een nieuwe TVJO zocht heb ik geen ogenblik geaarzeld en heb ik meteen mijn kandidatuur ingestuurd. Met goed gevolg. En of ik blij ben.”

Leerkracht

“Als leerkracht LO ga ik dagelijks met jeugd om, ik weet dus goed genoeg hoe ik die jonge gastjes moet aanpakken en vooral stimuleren. Of er veel talent rondloopt bij SCT Menen? Talentjes vind je overal. Maar die klaar stomen voor de eerste ploeg is nog iets anders. Naar ik hoorde loopt er heel wat kwaliteit bij de U10. Ook de U17, die zich tot kampioen kroonden in hun reeks, barsten blijkbaar van talent. Mogelijk kunnen enkele van die jongens volgend seizoen de stap zetten naar de eerste ploeg. Samen met de trainers ga ik er alles aan doen om de jeugd van Sporting op een hoger niveau te krijgen.”

Voor Arthur Soens breken straks drukke tijden aan: spelen in de eerste ploeg en nieuwbakken TVJO. “Of mijn vriendin het dan niet jammer vindt dat er niet veel vrije tijd zal overblijven? Integendeel. Ze moedigt mij zelfs aan en is mijn beste supporter.” Arthur Soens was het net afgelopen seizoen nieuw bij Menen. Voorheen bij NS Heule was hij wegens een voetblessure één seizoen buiten strijd.

“Dat we met Menen het voorbije seizoen fel onder de verwachtingen bleven daar zijn we ons van bewust. Vooraf hadden we iets anders en beter voor ogen. Maar blijkbaar hebben we het onderschat. Met de ondertussen gerealiseerde transfers moeten we volgend seizoen veel beter doen. Meedoen voor de prijzen, zou de club een boost geven”, besluit Arthur Soens. (AVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier