Arend Callewaert neemt afscheid van WS Lauwe: “Ik zit niet graag op de bank”

Arend Callewaert © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

WS Lauwe mocht vorige week aan huis de promotie vieren naar derde afdeling. Het is ondertussen vijftien jaar geleden dat White Star zijn ding deed in de nationale reeksen. Allicht door de decompressie verloor Lauwe vorige zaterdag met 2-1 op Zedelgem. Voor Arend Callewaert wordt het zondag aan huis tegen Moen zijn laatste wedstrijd in de geel-zwarte kleuren.

Arend Callewaert zal van WS Lauwe met een dikke prijs afscheid nemen door de grote poort. Desondanks kan de 32-jarige verdediger niet helemaal tevreden zijn. “In de eerste ronde kwam ik nauwelijks aan de bak”, blikt Arend nog even terug.

“Toen had ik het even moeilijk. Maar ik ben me altijd voor de volle 100 procent blijven inzetten, ben altijd positief gebleven. Ik weet wel, als je gaat voor een prijs, kan je het als ploeg niet veroorloven om met een beperkte kern aan de aftrap te komen. En als speler moet je kunnen omgaan met concurrentie. Daar word je alleen maar beter van. Maar op die bank zitten, was als een van de anciens niets voor mij. Gelukkig heb ik na de winterstop nog mijn steentje kunnen bijdragen in het behalen van de promotie. Nadat we vorig seizoen die prijs in het slot door onze neus geboord zagen op Blankenberge, is het nu ons wel gelukt.”

VK Avelgem

Arend Callewaert gaat volgend seizoen de kleuren verdedigen van tweedeprovincialer VK Avelgem, de ploeg van zijn gemeente. “Ik heb er destijds nog gespeeld”, merkt de Avelgemnaar op.

“Er was via mijn ex-trainer Fanny Schamp ook interesse vanuit de eersteprovincialer Rumbeke, maar wegens een grotere afstand, heb ik bedankt voor de eer. In het verleden heb ik nog gespeeld bij Vlamertinge en Avelgem. En gedurende vier seizoenen speelde ik ook aan de Lauwse statie met Racing. Een mooie periode onder toenmalig T1 Fanny Schamp met wie ik nog altijd een goede band heb. Ondertussen zit ik in de herfst van mijn voetballoopbaan. Hoewel ik nog geen klagen heb over mijn lichamelijke fitheid, voelt het toch anders aan dan toen ik nog een jong veulen van 22 was”, besluit Arend Callewaert. (Fons Vandewynckele)

Zondag 28 april om 15 uur: WS Lauwe-FC Moen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier