https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Angelo Paravizzini blikt vooruit op nieuwe seizoen met Sassport Boezinge“Voetbal is een enorme uitlaatklep”

Op de foto zien we staand v.l.n.r. trainer Angelo Paravizzini en nieuwkomers Aaron Bruning, Karel Van Roose en Joppe Van Heuverzwyn. Gehurkt v.l.n.r.: Idriss Zmimer, Clemens Ouali en Mathieu Vlieghe. Glenn Delva en Jeremy Brogniez ontbreken.© MG
Op de foto zien we staand v.l.n.r. trainer Angelo Paravizzini en nieuwkomers Aaron Bruning, Karel Van Roose en Joppe Van Heuverzwyn. Gehurkt v.l.n.r.: Idriss Zmimer, Clemens Ouali en Mathieu Vlieghe. Glenn Delva en Jeremy Brogniez ontbreken.© MG
Redactie KW

Nu er al concrete data voor het nieuwe voetbalseizoen zijn, blikt coach Angelo Paravizzini voorzichtig vooruit op wat voor Sassport Boezinge zo vlug mogelijk komen mag. “We zijn klaar om een nieuwe stap vooruit te zetten.”

Nu het duidelijk is dat de eerste ronde van de Beker van West-Vlaanderen eind juli op het programma staat, kan er eindelijk over iets anders dan de corona-onderbreking gepraat worden. Al blijft Angelo Paravizzini, coach van Sassport Boezinge, voorzichtig. “Het zijn mooie vooruitzichten, maar ik heb geleerd om met twee woorden te spreken”, opent de Roeselarenaar.

“Het zal vooral belangrijk zijn dat er een duidelijk protocol is. Wat als een speler besmet raakt of in contact is gekomen met een besmet persoon? We hopen alvast dat iedereen gevaccineerd is voor de competitie weer start, maar dat is op vandaag zeker niet duidelijk. In elk geval starten wij de trainingen op 12 juli. Ik weet dat er ploegen zijn die nu al voorzichtig zijn begonnen, maar mij lijkt dit niet zinvol. Ik vind het beter om zo dicht mogelijk tegen de eigenlijke start van het seizoen intenser met de bal te gaan trainen. Intussen heeft iedereen een individueel loopprogramma gekregen dat ik op Strava kan volgen. Half juni volgt er een fysieke test waarin het snel duidelijk zal worden hoever elkeen conditioneel staat. Maar laat het duidelijk zijn, ik heb alle vertrouwen in het engagement van mijn spelersgroep.”

Tijdens de lange onderbreking nam Sassport de tijd om de kern van komend seizoen op bepaalde punten te versterken.

Verlengstukken

“We hebben er vooral weer een brok ervaring bij”, gaat Angelo Paravizzini verder. “En dan bedoel ik niet uitsluitend ervaring qua leeftijd, maar vooral ervaring in het voor de prijzen spelen. Met onder andere Joppe Van Heuverswyn, Karel Van Roose en Aaron Bruning krijg ik er spelers bij die aanvoelen hoe een match verloopt, en zelf kunnen bijsturen waar nodig. Als coach is het enorm belangrijk om enkele van die verlengstukken op het veld te hebben. Met de andere versterkingen erbij heb ik zelf ook meer opties. Dat betekent wel dat de concurrentie bikkelhard zal zijn, maar dat zie ik als een voordeel. Het wordt nu zaak om in de voorbereiding het maximum uit elke speler te halen en het juiste evenwicht op het veld te vinden.”

De ambitieuze Angelo Paravizzini nam half december 2019 over bij Sassport en begint dus straks aan zijn tweede volledige seizoen. “Het klinkt als een lange periode, maar heel veel wedstrijden zijn er nu ook niet geweest. (lacht) Het voetbal is voor mij een enorme uitlaatklep, je mag er dus zeker van zijn dat ik sta te popelen om weer op het veld te staan. Tijdens de lange onderbreking ben ik bijvoorbeeld wel een nieuwe trainerscursus gestart. Ik wil nu eenmaal altijd bijleren en evolueren als trainer.” (TVI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten