Alain Brusselle is sportief verantwoordelijke bij KC Blankenberge: “Valse start werd uitgewist”

Redactie KW

Anderhalf jaar geleden werd het nieuwe bestuur gevormd van de kustformatie. Steve Van Hulle werd voorzitter, Alain Brusselle kreeg de verantwoordelijkheid over het sportieve reilen en zeilen.

De beleidsploeg werd meteen gecounterd door corona. Steve Van Hulle, algemeen directeur van een baggerbedrijf, wendde zijn deskundigheid aan en schakelde over op damage control, schadebeperking zeg maar. De preses slaagde er wonderwel in financieel gezond te blijven. Op sportief vlak loopt het evenzeer naar behoren, stelt Alain Brusselle.

“Vorig jaar begonnen we met negen op negen en stootten door naar de vijfde ronde in de Beker van België. Toen viel alles stil door corona. Bij aanvang van de huidige jaargang verloren we doelman Brian Vandenbussche, die stopte. Aaron Bruning trok naar Boezinge, Aaron Belpaire naar KM Torhout. Laatstgenoemde werd niet vervangen. Voor Bruning kwam Gianny Vanhaecke maar die kreeg al flink zijn deel van het blessureleed.”

Top vijf

“We begonnen met één op 12 maar wisten vervolgens onze valse start uit, waardoor we momenteel in de middenmoot zitten. Elke ploeg krijgt in het kampioenschap te maken met een dip: die kwam er bij ons aan het begin van de competitie.”

“In het doel gaven we het vertrouwen aan Arne Maertens en Harold Van Der Borght. Laatstgenoemde viel uit zodat we maar over één valabele goalie beschikten. Met de komst van Justin Verlinden realiseerden we inderdaad een stunt, al stond die absolute topper al een tijdje op ons verlanglijstje. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen slaagde corona er toch in ons te counteren.”

“Zelfs onze hoofdcoach Steve Swaenepoel moest in quarantaine en het duel in Oostnieuwkerke werd verdaagd. We trotseerden alle stormen en blijven trouw aan de ambitie die we ons tijdens de voorbereiding hebben opgelegd: top vijf! Onze blessureboeg krimpt van week tot week en de supporters blijven ons trouw. Nu maar hopen dat die dekselse pandemie buiten onze accommodaties blijft!”

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.