Trainer Serge Vandevyvere verlaat SK Zillebeke

Serge Vandevyvere.© EG
Serge Vandevyvere.© EG
Redactie KW

Vierdeprovincialer SK Zillebeke moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Trainer Serge Vandevyvere liet het bestuur weten dat hij vertrekt. De Ieperling blijft ambitieus en staat open voor een nieuwe uitdaging.

Serge Vandevyvere (56) was aan zijn derde seizoen bezig bij SK Zillebeke. “Na een zesde en vierde plaats in de eerste seizoenen had ik het gevoel dat ik het maximale uit de groep gehaald had”, vertelt de coach. “Toen ik hier aankwam zat de club in een mindere periode en uiteindelijk zijn we uit het dal geklommen. Met Yuri Vandenberghe hadden we ook twee seizoenen de topscorer van de competitie in onze rangen.”

Serge sluit zo zijn tweede ambtstermijn bij SK Zillebeke af. “19 jaar geleden startte ik hier mijn loopbaan als hoofdtrainer. Na vijf mooie jaren was ik gelanceerd en koos ik voor Brielen. Via Langemark en Poperinge kwam ik drie jaar geleden terug bij de club waar het allemaal begon. In die 19 jaar heb ik niet heel veel clubs gehad, want ik probeer overal wel enkele jaren te blijven.”

Nieuwe uitdaging

Het afscheid bij Zillebeke betekent geen einde van Serges trainerscarrière. “Geïnteresseerde clubs mogen mij bellen”, lacht hij. “Een ploeg uit tweede, derde of vierde, dat maakt mij niet zoveel uit. Het belangrijkste is een ploeg met ambitie en een goede structuur. Ik doe het nog veel te graag. We zitten nu al enkele maanden thuis en ik voel dat het nog altijd kriebelt om op het veld te staan. Ook de stress voor een match en het plezier bij een driepunter mis ik.”

Een van zijn ex-clubs VK Langemark-Poelkapelle (destijds: FC Langemark) is nog op zoek naar een trainer. “Ik heb het gelezen dat ze een trainer zoeken, maar er is op dit moment geen contact”, benadrukt hij.

Naast het vertrek van Serge ziet Zillebeke nog enkele spelers en stafleden vertrekken. Lars Morisse (Kruiseke), Kevin Dehaene (Boezinge) kiezen voor andere oorden. Enkele spelers twijfelen nog: Detlef Vancrayveld, Dieter Vanslambrouck en Emiel Vanhee. T2 Jean-Pierre Wickaert wordt hoofdtrainer van US Ploegsteert, keeperstrainer Vincent Leroy gaat naar Sparta Dikkebus. (API)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.