Nieuw trainersduo bij KFC Aarsele

Dirk De Smul, Gauthier Van West, Steven D’Haene en Pieter Danneels zijn ambitieus.© foto SBR
Dirk De Smul, Gauthier Van West, Steven D’Haene en Pieter Danneels zijn ambitieus.© foto SBR
Redactie KW

Na het afhaken van Tom Ovaere en vervolgens Luc Deserranno stonden assistenten Steven D’Haene en Nicky Vandekerckhove aan het roer bij vierdeprovincialer KFC Aarsele, maar het duo wou niet verder als hoofdtrainers. Het bestuur moest dus opnieuw op zoek naar een technische staf en kwam bij Oost-Vlamingen Pieter Danneels en T2 Gauthier Van West uit. Steven D’Haene blijft keeperstrainer.

“Aangezien we niet ontevreden waren over de start (10 op 15) van de competitie hebben we als bestuur geopteerd om met zoveel mogelijk dezelfde spelers door te gaan”, opent Dirk De Smul, een van de sportieve verantwoordelijken. “In deze opzet zijn we grotendeels geslaagd, want voorlopig is er maar een vertrekker en drie twijfelgevallen. Om de concurrentie nog wat aan te scherpen, zijn er een zestal nieuwkomers waarvan twee keepers. Met hen erbij moet het volgens mij lukken om een vaste stek in de top vijf van vierde provinciale te bemachtigen. Toekomstgericht is daarmee onze honger niet gestild, want op termijn willen we terug naar derde en ook in deze reeks een stabiele ploeg zijn.”

Top vijf halen

De 37-jarige Pieter Danneels krijgt dus een belangrijke taak in toebedeeld. “Na mijn spelerscarrière, die ik drie jaar geleden beëindigde met de kampioenstitel bij Adegem, ben ik direct aan de slag gegaan als T2 bij Zeveren en later bij Wortegem. Toen ik hoorde dat Aarsele een nieuwe hoofdtrainer zocht, heb ik mijn kandidatuur gesteld. Het bestuur had meteen vertrouwen in me en ik wil in deze ambitieuze club nu ook niet ontgoochelen. Met een tiende plaats zal ik nooit tevreden zijn. Bij de eerste vijf eindigen, is al veel realistischer.”

Zijn vaste assistent en ook beloftencoach wordt de 28-jarige Gauthier Van West, die de functie zal combineren met deze van TVJO bij Zeveren, waar hij tot voor kort ook nog als speler actief was. “Ik was ook op het veld nog niet uitgeteld, maar ik wilde de unieke kans om met Pieter samen te werken niet laten liggen. Onze verstandhouding zal ongetwijfeld tot mooie resultaten leiden. Verder krijg ik ook de opdracht om op geregelde tijdstippen een belofte klaar te stomen voor de eerste ploeg”, vertelt Gauthier.

Op sportief vlak zit het dus weer goed bij KFC Aarsele. Alleen moet men nog een nieuwe voorzitter weten aan te trekken. (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.