Einde voetbalcarrière voor Frederic Braekeveldt

Frederic Braeckeveldt heeft last van een een gescheurde meniscus. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

De messen worden geslepen, de voetbalschoenen gepoetst. Met drie – Jong Helkijn, SV Moorsele B en WS Bellegem – zetten ze in vierde provinciale C de eindspurt in. Leider Helkijn telt één punt meer dan het duo Bellegem en Moorsele. Wie uiteindelijk met de titel gaat lopen, weten we pas over vier weken. Wie er zeker niet bij zal zijn: Frederic Braekeveldt, die met een gescheurde meniscus misschien wel einde carrière is.

“Met een gescheurde meniscus vrees ik dat mijn voetballoopbaan voorbij is”, opent Frederic Braekeveldt. “Jammer, want ik had zo graag nog mijn steentje bijgedragen tot het veroveren van een titel. Het moet al heel lang geleden zijn dat WS Bellegem nog eens de oppergaai afschoot. Meerdere seizoenen geleden hebben we eens via de eindronde de promotie naar derde afgedwongen. Maar kampioen spelen, ik kan het me niet herinneren. Dat ik dat mogelijk op mijn oude dag ga missen, doet pijn”, zucht hij.

Einde in mineur

Frederic Braekeveldt draagt al tien seizoenen de groen-witte kleuren van WS Bellegem. De Gullegemnaar is er het hart van in dat zijn voetbalverhaal in mineur moet eindigen. “Met mijn 41 lentes was ik uiteraard aan mijn laatste seizoen bezig”, vertelt Frederic.

“Maar ik had me een ander afscheid voorgesteld. Een titel of eventueel een promotie was zoveel mooier geweest. Uiteraard hoop ik dat onze jonge gasten straks de kers op de taart zetten. De opgang is vorig seizoen begonnen onder het duo Lander Vermeulen, Thomas Soete. Dave Van Mol is de ingeslagen weg voort blijven bewandelen. Met de juiste aanpak weten Dave en Lander hun jongens te motiveren en hen boven zichzelf te doen uitstijgen. Jammer dat ik het van achter de omheining moet meemaken. Nadat ik bij Ledegem begon te voetballen, speelde ik daarna meerdere seizoenen in het bedrijfsvoetbal.”

“Tot ik bij WS Bellegem belandde en er tien jaar met veel plezier bleef plakken. Wees er maar zeker van dat ik de schitterende sfeer en de derde helft zal missen. Of ik trainer word? Ik denk niet dat ik daarvoor in de wieg gelegd ben. Tijdens de coronaperiode ben ik verslaafd geraakt aan padel. Een uitstekende sport om fit en jong te blijven”, besluit Frederic Braekeveldt.

(AV)

Zaterdag 6 april om 19 uur: WS Bellegem – FC Marke B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier