Sander Meulemeester (KSK Steenbrugge 4B): “Debuteren als T1”

Sander Meulemeester toont zich ambitieus bij zijn debuut als coach in klimmen en dalen. (foto JPV)
Redactie KW

Op bezoek bij fusieploeg KFC Damme verloor Steenbrugge met het kleinste verschil en via een strafschop halfweg de eerste helft. Nieuwe coach Sander Meulemeester (32) had zijn nieuwe uitdaging één keer getraind maar leek toch niet ontevreden. Het begin van de samenwerking kon hem bekoren.

Nu heeft de coach een week de tijd om zijn stempel te drukken. Dan mag hij in eigen vesting aantreden tegen de buren uit Hertsberge. “Nadat ik een aantal seizoenen als T2 van Preben Verbandt bij Daring Brugge heb rondgelopen laste ik een sabbatjaar in. Vervolgens ging het richting Varsenare, waar ik achtereenvolgens de lichting U16 en U17 onder mijn hoede had en tevens als sportief verantwoordelijke fungeerde. Bij begin van dit kampioenschap mocht ik bij Cercle Brugge aan de slag als coach van de lichting U18. Aan de winterstop moest ik echter noodgedwongen afhaken wegens familiale omstandigheden”, vertelt hij.

“Heel recent kreeg ik Patrick De Jonckeere aan de lijn met het verzoek de eerste ploeg van KSK Steenbrugge te coachen. Enerzijds was ik serieus verrast, anderzijds leek mij dat de ideale gelegenheid om mijn trainersloopbaan opnieuw te lanceren.”

Doorgroeien

“Blijkbaar ben ik de derde T1 dit seizoen. Daar sta ik niet bij stil. Het verleden interesseert me niet. Ik leerde KSK Steenbrugge pas kennen de donderdag voor de match in Damme, toen ik voor het eerst de oefensessie leidde. Voor mij is het belangrijk dat op Daverlo serieus wat jeugd rondloopt en dat er tieners met doorgroeimogelijkheden beschikbaar zijn. Trouwens, ik ben bij mijn nieuw geheel met open armen ontvangen. Ik dweep met collega’s die jongeren beter maken en hoop dat ik tot de groep kan doordringen. Tegen Hertsberge zal ik één en ander uitproberen. Maart start met een trip naar een supersterk jong geheel: KFC Varsenare B. Naar resultaten kijk ik voorlopig niet, laat ons maar samen een leerschool doorlopen. (JPV)

Zondag 25 februari om 15 uur: KSK Steenbrugge – KSK Dennenheem Hertsberge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier