Kas Devriendt is een jeugdproduct van KFC Sint-Joris Sportief: “Combinatie met werk en gezin is moeilijk, maar ik wil blijven voetballen”

Kas Devriendt is een jeugdproduct van KFC Sint-Joris Sportief (4B). © JPV
Redactie KW

Eind maart won KFC Sint-Joris Sportief met het kleinste verschil in Zwevezele. Daarna kreeg de groep van de afscheidnemende coach Petro De Graeve tot twee keer toe een verlies met identieke krappe cijfers te slikken. Na de trip naar Aartrijke wordt het seizoen afgesloten met een thuisduel tegen Cercle Beernem B, de buren dus.

Kas Devriendt is een overwegend defensieve kracht die zijn jeugdopleiding startte op het Galgeveld in Sint-Joris. Hij verhuisde enkele seizoenen naar Hoger Op Oostveld Oedelem om als 16-jarige terug te keren.

Drie jaar gestopt

“Toen maakte ik kennis met het nieuwe terrein Overleie, een schitterende voetbaltempel. Samen met enkele vrienden, die net als ik geboren zijn in 1994, mochten we in de lichting U21 proeven van de eerste ploeg. Wij pasten ons perfect aan. Toen begon ik te studeren in Gent en kon het provinciale voetbal niet meer combineren. Sporadisch bood ik me aan bij de beloften maar gedurende vijf jaar ging al mijn energie naar de opleiding tot kinesist. Gedurende drie seizoenen stopte ik zelfs volledig met voetballen.”

Universitair diploma

“Eens ik mijn universitair diploma had behaald, bleef ik hangen in Gent. Omdat mijn sociaal leven geconcentreerd bleef in de Brugse regio en ook mijn beste vrienden in West-Vlaanderen woonden, begon ik opnieuw te voetballen. De verplaatsingen vanuit Gent nam ik er met de glimlach bij. Anderhalf jaar geleden verhuisde ik opnieuw naar de regio Beernem. De goesting om te trainen nam toe, tevens omdat broer Broos eveneens in Sint-Joris voetbalt, en coach Petro De Graeve me selecteerde voor de eerste ploeg.”

Veel blessures

“De resultaten zijn zeker niet slecht, vooral omdat we met zoveel blessures te kampen hebben. De middenmoot lijkt me een logische weergave van onze prestaties. Ik vind het knap wat T1 Petro De Graeve en T2 Nico Lootens, een monument hier, presteren. Wat mezelf betreft, zou ik graag verder blijven voetballen. Ik start mijn eigen kinepraktijk bij Beernem en in juli word ik papa. Werk, gezin en voetbalpassie combineren wordt dus niet zo gemakkelijk.” (JPV)

Zondag 21 april om 15 uur: KVV Aartrijke – KFC Sint-Joris Sportief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier