Bram Blondeel vervangt Benoit Thullier als trainer KWS Houthulst B

© Foto Facebook KWS Houthulst
© Foto Facebook KWS Houthulst
Redactie KW

Opvallend nieuws uit Houthulst. Bij KWS Houthulst B wordt Benoit Thullier met onmiddellijke ingang vervangen als hoofdcoach door Bram Blondeel. “Benoit zat niet meer op dezelfde lijn als het bestuur. Het bestuur en Thullier hadden een verschillende filosofie over de het b-elftal van Houthulst. Hierdoor besliste Benoit vorige week zelf om afscheid te nemen van de club”, opent voorzitter Birger Kimpe.

Met de komst van Bram Blondeel haalt KWS Houthulst B heel wat ervaring binnen. Hij trainde in het verleden vijf jaar de onderbouw van KM Torhout, twee jaar de bovenbouw in KSV Diksmuide en was in Diksmuide eveneens twee jaar T2 en beloftentrainer van de provinciale reserven. In een verder verleden voetbalde Bram ondermeer bij KM Torhout tot en met de nationale U19. Verder was hij nog aan de slag bij Dosko Beveren, KVC Ichtegem en WS Zarren. Door een zware kraakbeenblessure en na nog passages bij de reserven van SK Torhout en SK Staden besliste Blondeel de schoenen definitief aan de wilgen te hangen en zich verder toe te leggen op het trainerschap.

Blondeel die afkomstig is uit Torhout, maar reeds zeven jaar in Houthulst woont is volgens voorzitter Kimpe de juiste man op de juiste plaats. “Bram heeft door zijn ervaring in de jeugdwerking de kwaliteit om jonge spelers beter te maken. Dit is de filosofie waar we de komende jaren met het b-elftal fors willen op inzetten. Jonge spelers inpassen in de nu reeds ervaren b-ploeg. Het is de bedoeling dat voor deze jongens de stap naar het a-elftal kleiner wordt en er zo op termijn jaarlijks 3 à 4 spelers de overstap kunnen maken.” (BP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.