Tweede promotie op rij voor De Ruiter

Gregory Werbrouck. (foto VDB) © VDB
Redactie KW

KSV De Ruiter (3A) kon voor het tweede jaar op rij de champagne ontkurken voor een promotie. Volgend seizoen speelt het team van trainer Gregory Werbrouck in tweede provinciale, maar dat had niemand voor de start van het seizoen verwacht.

“Als promovendus kan je nooit aan grootspraak doen, zeker als je geen grootse budgetten hebt om spelers te halen zoals veel andere clubs. We rekenden dus op een rustig seizoen zonder meer. Eigenlijk stonden we al heel snel in de top vijf en onze voorsprong op de eindrondeconcurrenten groeide alleen maar. Finaal hadden we 20 punten voorsprong op de zesde in het klassement. Het vertrouwen bij de spelers zat dus wel goed, maar toch zijn we de eindronde ingestapt met het idee: alles mag en niets moet”, vertelt Gregory.

“Kanegem was daarin onze eerste concurrent, een nobele onbekende. Ik ben echter veel info gaan inwinnen bij hun tegenstanders uit de competitie en wist dat het een heel sterk team was dat wilde promoveren. We zijn in de match ook op achterstand gekomen, maar de scheve situatie werd volledig rechtgezet na de koffie tot een 4-1-eindstand. Doordat er in de hogere reeksen veel stijgers zijn, waren wij ook al zeker van promotie. De wedstrijd tegen Eernegem was dus eerder een verplicht nummer. Ook die hebben wij gewonnen, na strafschoppen. Het is dus een onverhoopte promotie met deze jonge bende, waarover ik uiterst tevreden ben.”

Nieuwkomers

En nu tweede? “Het zal voor iedereen een nieuwe uitdaging worden. Net als in de vorige campagne starten we zonder enige druk, want de spelersgroep verandert niet veel in vergelijking met nu. Er zijn wel een aantal nieuwkomers, maar zij moeten nog allemaal bewijzen de eerste ploeg waardig te zijn. Of we het gaan redden met die groep is een open vraag, maar sowieso gaan we ons vel heel duur verkopen om er toch in te blijven. Belangrijk zal zijn om in de eerste competitiewedstrijden toch al enkele punten te halen zodat we niet direct op achtervolgen aangewezen zijn”, besluit de 39-jarige zelfstandige uit Roeselare. (SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier