Trainer Pascal Dermaux droomt van de promotie met Sparta Dikkebus: “Naar eindronde om die te winnen”

Pascal Dermaux blijft ook volgend seizoen bij Sparta Dikkebus. © EF
Stefaan Bogaerts
Stefaan Bogaerts Medewerker KW

Sparta Dikkebus boekte vorig weekend een nipte 4-3-overwinning tegen staartploeg VKW Vleteren. Desondanks was coach Pascal Dermaux niet zo tevreden over het geleverde spel. Ondertussen lijken de Spartanen wel op weg naar de eindronde.

“Zonder echt goed te spelen, liepen we vier doelpunten uit”, blikt Pascal Dermaux terug op de zege tegen Vleteren. “Ik bleef erop hameren dat het vuur niet uit de ploeg mocht verdwijnen, maar dat gebeurde toch en zo konden de bezoekers nog driemaal scoren. Gelukkig bleven de drie punten toch thuis maar we zagen zeker geen groots Dikkebus.”

De trainer hoopt op beterschap voor zondag, want dan gaat Sparta op bezoek bij leider KEVC Beselare. “Wij hebben daar niks te verliezen en gaan dus voluit onze kans. Maar eigenlijk is Beselare buiten categorie voor deze reeks. Het is niet alleen als geheel een sterke ploeg, er lopen ook enkele klasbakken rond die in hun eentje het verschil kunnen maken. Samen met Dosko Beveren is Beselare de beste ploeg van de reeks, zo simpel is het.”

Ondertussen zit Sparta Dikkebus met een vierde plaats in het klassement wel nog altijd op koers voor de eindronde. “We zijn nu al 95 procent zeker van dat eindrondeticket”, beseft Dermaux. “We staan immers met 15 punten voorsprong op de zesde in de stand. Zaak is nu om zo snel mogelijk definitieve zekerheid te hebben en erna het vuur erin te houden, zodat we niet te veel geen matchen meer zien zoals afgelopen zondag. Wat onze ambitie wordt in die eindronde? Iedereen die mij kent, weet dat ik een winnaarsmentaliteit heb. Dat was al zo als speler en is zeker niet veranderd met coach te worden. Dus ga ik met de ploeg in de eindronde spelen om die ook te winnen, zo simpel is het. Van het bestuur mag alles, maar moet niks”, besluit de bediende uit Izegem, die ook volgend seizoen aan het roer blijft bij Sparta.

Zondag 25 februari om 15 uur: KEVC Beselare – Sparta Dikkebus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier