T1 Karel Tanghe en Dosko Beveren (3A) maken zich op voor eerste grote test: “Klaar voor duel tegen Dadizele”

Karel Tanghe is dit seizoen de hoofdcoach bij Dosko Beveren. © foto VDB
Stijn Moerman

Dosko Beveren is na het onfortuinlijke verlies tegen Keiem het seizoen gestart met een zes op negen. Zaterdag wacht met de verplaatsing naar titelkandidaat FC Dadizele Sport de eerste grote test voor nieuwe coach Karel Tanghe en zijn spelersgroep.

De 47-jarige Karel Tanghe begon deze zomer bij Dosko Beveren aan zijn eerste opdracht als hoofdcoach van een seniorsploeg. Daarvoor was hij aan de slag bij KM Torhout, onder meer bij de U17 en als T2 bij de eerste ploeg.

“Het was wat zoeken naar een evenwicht tussen trainen en oefenmatchen spelen, zeker door de vele afwezigen door vakanties, maar we hebben goed kunnen werken en hebben weinig last gehad van blessures. Ik blik er dus met een goed gevoel op terug”, aldus Karel Tanghe, die een rijkgevulde carrière als speler achter de rug heeft. Het begon allemaal bij KEG Gistel, waar hij het met de A-kern zelfs tot in vierde klasse schopte. Hij speelde daarna nog bij VG Oostende, KVV Coxyde en WS Adinkerke, waar hij overal titels mocht vieren.

Heerlijk oneerlijk

Met een zes op negen is de nieuwe coach van Dosko goed aan het seizoen begonnen in derde provinciale A. “Al had dat eigenlijk een negen op negen moeten zijn, want ook tegen Keiem waren we de betere ploeg”, aldus de Kortemarkenaar. “Voetbal kan soms heerlijk oneerlijk zijn. Wij hadden een vijftal grote kansen, waarvan een bal tegen de paal, en zij geen enkele. Tot een bal na een corner bleef hangen en zij er hun voet tegen kregen. Maar dat is voetbal. Ik kan mijn spelers zeker niets verwijten, ze hebben alles gegeven. Maar een zes op negen of een negen op negen is toch een groot verschil.”

“Titel een doel? We willen bovenaan meedraaien en daarna zien we wel”

De ambitie bij Dosko Beveren is duidelijk dit seizoen. Voorzitter Philip Carron wil met zijn club naar tweede provinciale. Daarvoor wacht zaterdag met de match op bezoek bij titelkandidaat FC Dadizele Sport een eerste grote test. “Als je het klassement bekijkt, zie je dat iedereen van iedereen kan winnen. Alleen Poperinge is nog ongeslagen, al wonnen ze telkens maar met één goaltje verschil.”

“Met Dadizele krijgen we zaterdag een eerste echte test, maar we zijn er klaar voor. We brengen goed voetbal, creëren voldoende kansen en de jongens weten dat er inzet nodig is in deze reeks. We staan wel niet helemaal compleet, maar de kern is sterk genoeg in de breedte om dat op te vangen.”

“Of we mikken op de titel? Om daar uitspraken over te doen, is het nog te vroeg, maar we hebben wel de ambitie om bovenaan mee te draaien. Daarna zien we wel”, besluit Karel Tanghe.

Zaterdag 21 september om 19 uur: FC Dadizele Sport – Dosko Beveren.