Interim-coach stoomt Dosko (3A) klaar voor eindronde

Interim-coach Korneel Deceuninck. (foto Belga) © KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Na een wisselvallige periode en trainerswissel draait de motor van Dosko Beveren de laatste weken op volle toeren. Na de 2-0-overwinning tegen kampioen KEVC Beselare mag interim-coach Korneel Deceuninck terugblikken op een heel mooie negen op negen.

Terwijl derdeprovincialer Dosko Beveren in alle rust naar een nieuwe trainer zoekt na het ontslag van Romain Haghedooren, neemt Korneel Deceuninck (37) tijdelijk de honneurs waar als coach van de eerste ploeg. De Bevernaar, die vast in dienst is bij KV Oostende als fysiektrainer en assistent-trainer, doet dit als vriendendienst voor de club waar hij zelf als jeugdspeler en -trainer actief was. Met een negen op negen kan hij tevreden terugblikken op zijn debuut bij de club.

“Hopelijk kunnen we daar zondag 12 op 12 van maken op bezoek bij VKW Vleteren, zodat we met vertrouwen richting de eindronde kunnen gaan. Want de club wil heel graag naar tweede provinciale”, aldus Korneel.

Naast zijn interim-opdracht als coach helpt hij Dosko ook met de voorbereidingen naar volgend seizoen toe. “De kern is zo goed als rond, al is aanvallende versterking zeker nog welkom. Talentvolle jongeren die interesse hebben, mogen ons altijd contacteren. Daarnaast hebben we beslist om de B-ploeg op te doeken.”

“Er zijn veel spelers ervan naar KVC Ardooie B vertrokken en eigenlijk is het met de regelgeving tussen de A- en B-ploeg niet eenvoudig werken. Nu gaan we verder met een beloftenploeg, waardoor we eenvoudiger met spelers kunnen schuiven en onze jeugd sneller kansen in de eerste ploeg kunnen geven. Die beloften zullen telkens op vrijdagavond spelen en daarna zullen enkele jongens mee mogen op de bank van de A-ploeg.”

Nieuwe TVJO

Ondertussen heeft Dosko beslist om Dimitri Van Troyen aan te stellen als TVJO na het plotse vertrek van Janos Wylin. Ook de zoektocht naar een nieuwe trainer zit in een laatste fase. “We zijn nog met enkele kandidaten in gesprek en zullen begin mei de knoop doorhakken”, zegt voorzitter Philip Carron.

Met het oog op volgend seizoen versterkte Dosko zich al met spitsen Rémi Lievens (VVEK) en Riwan Mihoubi (SK Westrozebeke), rechtsback Antoine Temmerman (E. Hooglede) en centrale verdediger Thomas Goddeeris (KFC Meulebeke). Ook drie jeugdproducten kregen al een contract aangeboden: Sam Bogemans, Inaki Tieghem en Remi Lamote. “En er zullen er nog volgen”, aldus de voorzitter.

Op zaterdag 4 mei is iedereen van harte welkom op de Doskodag. Tot slot is de club nog op zoek naar enkele trainers, voor de U7 en U8. Wie interesse heeft, kan contact opnemen via tvjo@doskobeveren.be. (SM)

Zondag 28 april om 15 uur: VKW Vleteren Dosko Beveren A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier