Alex Coudeville (TSC Proven 3A) “Ik zal mijn carrière hier afsluiten”

© gf
Redactie KW

TSC Proven kampeert na een 0-2-zege bij hekkensluiter Sparta Kruiseke op een voorlopige zesde plaats in de stand. De ervaren doelman Alex Coudeville kijkt met vertrouwen uit naar de thuismatch tegen de B-ploeg van KSV Diksmuide.

“De score kon en moest tegen Kruiseke veel hoger opgelopen zijn”, opent Alex Coudeville. “Over onze inzet en de vele kansen die we creëerden kan ik alleen maar tevreden zijn. We moeten nog net iets efficiënter met onze doelkansen omspringen. Die intentie moeten we zaterdag tegen Diksmuide in de praktijk kunnen omzetten. Op basis van het klassement zijn we als thuisploeg de uitgesproken favoriet, maar het is altijd afwachten met welke ploeg de Diksmuidenaars aan de aftrap komen. Het is altijd mogelijk dat er enkele spelers uit de A-kern bij zijn, we blijven dus heel voorzichtig. Volgens mij zal Diksmuide ons het balbezit laten. We moeten vooral opletten voor de tegenaanval. Bijzonder belangrijk zal worden om zo vroeg mogelijk de score te openen, zodat er wat meer ruimte komt.”

Eindronde

De 34-jarige Alex Coudeville begon zijn voetballoopbaan bij TSC Proven. Na omzwervingen bij onder meer het toenmalige BS Poperinge, Brielen Sport en SK Elverdinge is hij al een viertal jaar weer thuis bij Proven. “Ik zal mijn carrière hier ook afsluiten, daar bestaat geen twijfel over”, is de Poperingenaar duidelijk. “Ik heb de voorbije jaren wel al geleerd om niet te ver vooruit te plannen. Ik bekijk het liever seizoen per seizoen, zeker met de huidige coronatoestand. Sportief ben ik wel nog heel ambitieus, en in die zin ben ik hier bij de perfecte club. Ons doel is om mee te draaien aan de top in derde provinciale en de eindronde te spelen. Dat zie ik met onze kern zeker haalbaar.” Brecht Vulsteke is zondag geschorst. Niels Boutten blijft nog zeker tot eind dit jaar out. Wel kan er weer gerekend worden op Lucas Pacco. (TVI)

Zaterdag 20 november om 19.30 uur: TSC Proven – KSV Diksmuide B.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.