Voetbal SV Kortrijk 3de provinciale C, Geert Vandevyvere (SVK-3): “We komen weer thuis”

Geert Vandevyvere. (foto VDB)
Redactie KW

SV Kortrijk ging vorige speeldag met 0-2 winnen op Hooglede. Zondag op hun nieuw kunstgrasveld moeten de blauw-zwarten het opnemen tegen buur Aalbeke. “Een mooier affiche voor het inhuldigen van ons nieuw veld hadden we niet kunnen bedenken”, lacht T1 Geert Vandevyvere.

SV Kortrijk was een van de ploegen die ging strijden om de prijzen. Daar was vriend en tegenstander het over eens. Maar met een voorlopige bescheiden negende plaats blijft Kortrijk ver onder de verwachtingen. “We komen uit een moeilijke periode”, legt Geert Vandevyvere uit.

“In de voorbereiding kregen we af te rekenen met tal van gekwetsten. Daar dragen we nog altijd de gevolgen van. Ondertussen is de ziekenboeg aan het leeglopen, kunnen we ons opmaken voor een betere tweede periode. Die overwinning op het nochtans niet te onderschatten Hooglede heeft ons alleszins een boost gegeven. Als iedereen nu bereid is om een tandje bij te steken, zijn we voorgoed gelanceerd.”

“We hebben voldoende kwaliteit om ons bij de top vijf te nestelen. Weliswaar op voorwaarde dat iedereen beseft dat succes er niet komt zonder inspanningen. Op trainingen sturen sommige jongens nog veel te gemakkelijk hun kat. Jammer, want wie bereid is om tijdens de week hard te werken, plukt daar tijdens het weekend de vruchten van.”

Nieuw veld

Zondag kan SV Kortrijk op zijn nieuw kunstgrasveld er een feestelijke bedoening van maken. “We komen weer thuis”, kijkt Geert Vandevyvere er naar uit. “De vorige maanden speelden we onze thuiswedstrijden op FC Gullegem. We zijn die mensen zeer dankbaar, maar niets gaat boven je eigen stek. Voor onze eerste wedstrijd op ons nieuw veld krijgen we buur Aalbeke op bezoek. Een mooiere affiche hadden we niet kunnen bedenken. Aalbeke doet het dit seizoen uitstekend, maar wij willen onze eerste wedstrijd op ons nieuw veld met een zege inhuldigen.”

“Ondanks onze aarzelende start, liggen we tenslotte maar vier punten achterop op de nummer vijf Winkel. Onze rol is nog lang niet uitgespeeld.”

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier